Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan veheti igénybe a párom...

Hogyan veheti igénybe a párom a gyed extrát?

Figyelt kérdés

Eddig èn voltam gyeden. A lányunk 1 èves. Most lemondoka gyedről, fizetni fogom magam után a tbt.

A párom 3 hónapja dolgozik a jelenlegi munkahelyèn (előtte is dolgozott). Akkor addig visszamemőleg megigènyelheti a gyedet?

Az elmúlt hónapokra a gyedet a munkáltató csak megelőlegezi, aztán kifizeti nekik az oep?

Nekem azokra a hónapojra vissza kell fizetnem a munkáltatónak a már kiutalt gyedet. Ezt elèg azután, ha mehkaptuk a visszamenőleges összeget?

A gyed igènylőlapra azt a dátumot kell írni amikor elkezdett itt dolgozni?

Köszönöm annak, aki tud sehíteni! :)

2016. aug. 27. 10:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

utolsó, ebben nagyon igazad van, a tb! bonyolult lesz ez, bár tippem még mindig az, hogy csak gyesről lehet visszamenőleg váltani, de ne legyen igazam

kérdező, majd írd meg mit intéztetek, tényleg érdekel, hogy gyedről gyedre visszamenőleg lehet-e váltani.

első voltam

2016. aug. 27. 22:24
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

Akkor ha már megszűnt a munkAviszonyod kérje gyest!

Menj az oephez és mond le a gyedet.

Ha fizetni kell fizesd vissza.

Apa meg irja meg a kérvényt a munkahelyen mert drágA napok telnek!

Aki meg azt irta hülye a munkaügyisem az elmehet melegebbre mert kb fél êve zongoráztam ezt le csak nekem nem szűnt meg a munkaviszonyom.

A gyes meg alanyi jogon jár tehát egyàltalán nem függ attól apa extrát kap!

Igy tett a férjem munkatársa is!

Ezzel is tisztába vagyok!

De persze ên vagyok a hülye segiteni akartam!

Mert kb mondom fél éve zongoràztAm ezt végig.

2016. aug. 28. 06:37
 23/32 anonim ***** válasza:
82%

"A gyes meg alanyi jogon jár tehát egyàltalán nem függ attól apa extrát kap! "

Hogyne függne tőle. Egy gyerekre nem vehettek igénybe két ellátást, tehát nem jár a GYES anyának és a GYED apának egyidejűleg. Ezért vagy lepontozva, mert hülyeséget írsz, és ha ezt a munkaügyis mondta, akkor ő is rosszat mondott.

Az tuti, hogy el tudják intézni, hogy apa kapja a GYED-et, itt a kérdező problémája az, hogy visszamenőleg is sikerülni fog-e, illetve, hogy először kell visszafizetni a teljes összeget (szerintem ez a valószínűbb), vagy levonják az apa GYED-éből.

2016. aug. 28. 06:47
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Persze én vagyok a hülye!

Egyértelmű!

De ha figyeltél volna én tpn voltam meg gyed extrán.

De mindegy!

Menjen be a mákhoz kérdezze meg!

Meg menjen az oephez!

Akkor oszt idő!

Ha a válaszok nem kielégitőek!

Azt is leirtam hogy nekem annyiból volt mas hogy nem szűnteg a munkaviszonyom és nem lehettem gyeden es gyed extrán.

Csak tpn munkába vagy bárhol máshol!

Mert csak igy fizetnek!

De perze visszamenőleg is fizetnek!

Hát persze mert erről hires ez az ország!

Pontozz le nyugodtan!

Ird az okosat aztán majd a kérdező eldönti amit egyébként nem tud mit tegyen!

Szóval én próbáltam segiteni de nem jön be!

Igen a gyes alanyi jogon jár!

Ami után semmit jem fizet!

2016. aug. 28. 07:10
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

De azzal se foglalkozz gyesen vagyok meg cseden!

Kb.

Mindegy!

Intézze a maknál.

2016. aug. 28. 07:13
 26/32 anonim ***** válasza:
Jesszus 41%-os! Nem bántani akarlak, de Te inkább ne akarjál senkinek tanácsokat osztogatni, mert iszonyat ostobaságokat hordasz össze...
2016. aug. 28. 11:20
 27/32 anonim ***** válasza:

"Persze én vagyok a hülye!

Egyértelmű!

De ha figyeltél volna én tpn voltam meg gyed extrán."

Teljesen mindegy hogy te min voltál. Azt tanácsoltad a kérdezőnek, hogy ő igényeljen gyest, a férje meg a gyedet. Ez meg nem lehetséges még akkor sem, ha a gyes alanyi jogon jár. Mert 1 gyerekre 1 ellátás vehető igénybe.

Egyébként az, hogy anya gyes-en, apa gyed-en dolog akkor sem működni, ha 2 gyerekről lenne szó, mert ezeket az ellátásokat csak az egyik szülő veheti igénybe. Tehát vagy az anya kapja mindkettőre, vagy az apa.

2016. aug. 28. 11:42
 28/32 anonim ***** válasza:

"De azzal se foglalkozz gyesen vagyok meg cseden!

Kb.

Mindegy!

Intézze a maknál."

Te tényleg ennyire együgyű vagy? Te lehetsz egyszerre CSED+ GYES-en. Ezt a részét senki nem vitatta. De azt nem lehet, hogy az egyik szülő GYES-t kap, a másik meg GYED-et. Világos?

2016. aug. 28. 11:47
 29/32 anonim ***** válasza:
De csedet és gyest csak úgy kaphatsz egyszerre, hogy két gyereked van. A kérdezőnek egy gyereke van. Nem lehetsz ennyire értetlen.
2016. aug. 28. 12:00
 30/32 anonim ***** válasza:
Na igen. Ez a lényegi különbség közted meg a kérdező között!
2016. aug. 28. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!