Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan veheti igénybe a párom...

Hogyan veheti igénybe a párom a gyed extrát?

Figyelt kérdés

Eddig èn voltam gyeden. A lányunk 1 èves. Most lemondoka gyedről, fizetni fogom magam után a tbt.

A párom 3 hónapja dolgozik a jelenlegi munkahelyèn (előtte is dolgozott). Akkor addig visszamemőleg megigènyelheti a gyedet?

Az elmúlt hónapokra a gyedet a munkáltató csak megelőlegezi, aztán kifizeti nekik az oep?

Nekem azokra a hónapojra vissza kell fizetnem a munkáltatónak a már kiutalt gyedet. Ezt elèg azután, ha mehkaptuk a visszamenőleges összeget?

A gyed igènylőlapra azt a dátumot kell írni amikor elkezdett itt dolgozni?

Köszönöm annak, aki tud sehíteni! :)

2016. aug. 27. 10:59
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Kedves első.

Nekem az oepnèl most ezt is máshogy mondták.

De mostmár nem èrtek semmit.:D

2016. aug. 27. 14:49
 12/32 anonim ***** válasza:

Igen igényelheti ha megfelel a jogosultsági feltételeknek és ugye 6 hónapra visszamenőleg teheti ezt meg. De ahogy irták már előttem először neked azzal a nappal le kell mondani a te gyeded, majd megállapítják, hogy mennyit kell visszafizetned, közben persze a férjed elindíthatja az ő gyed kérelmét is. Most nincs előttem a kérelem de lehet nyilatkozni arról, hogy a jogalap nélkül felvett összeget levonásra kerüljön a neki kiszámított összegből. Azt hiszem a kérelem végén.

Amit pedig egy másik hozzászló írt az a 60 napos átfutás már szintén nincs érvényben bár azt is ki lehetett kerülni régen. Az ügyintézési idő 21 munkanap itt is.

2016. aug. 27. 15:27
 13/32 anonim ***** válasza:
40%

A gyedet nekem eddig is a munkahelyem fizette. Csak akkor fizeti az oep, ha nincs munkaviszony.

elég nagy a zavar nálad... akkor fizet az oep, ha a munkahelyen nem működik tb-kifizetőhely, nem akkor, ha nincs munkaviszony.

És nem független a párod igénylésétől, mert addig érdemben az ő üügyében semmi nem történik, amíg neked ki nem küldi az oep a visszafizetésre kötelező határozatot, vissza nem fizeted, és ők ezt fel nem dolgozzák.

2016. aug. 27. 16:30
 14/32 anonim ***** válasza:
12: ez nem jogalap nélkül felvett ellátás lesz, és sokkal gyorsabb, ha nem levonatják, hanem visszafizetik, majd azonnal igazolják. (tapasztalat, én kifizetőhelyen vagyok, pikkpakk megoldom, de oep-nél eddig a leggyorsabb három hó volt)
2016. aug. 27. 16:31
 15/32 anonim ***** válasza:
akkor 21 munkanap, ha minden oké. De anyu beadja, hogy lemondja, erről 21 nap a határozat. Innentől megint 21 nap, hogy visszafizette, majd apu ügye itt indul újra, 21 nappal, stb.
2016. aug. 27. 16:32
 16/32 anonim ***** válasza:
30%

Az a lényeg megkapja!

Menjél be az oephez vagy a munkahelyedre!

Kérvényezd a lemondast és apa kérvényezze a gyed extrat!

De hidd el nekem a munkaügyisem mondta aki tényleg érti hogy te akkor nem lehetsz gyeden csak gyesen vagy meloba vagy táppénzen!

Igy veheti igénybe apa!

Es nem nem fizetik vissza a hátralékot!

Es igen 6 honapos kortól lehet igényelni!

Es 60 nap az elbiralás addig te kifizeted a hátralékod és minden oké lesz!

2016. aug. 27. 18:15
 17/32 anonim ***** válasza:
60%

te akkor nem lehetsz gyeden csak gyesen vagy meloba vagy táppénzen!

hülye a munkaügyis, ha olyant mond, hogy apa gyeden, anya meg gyesen...

2016. aug. 27. 19:04
 18/32 anonim ***** válasza:

Biztos én vagyok az értetlen, de hogyan csinálod vissza a GYED-et? A munkahelyed mit szól hozzá? Hiszen a GYED idejére kértél és kaptál fizetés nélküli szabadságot.

De ha már nem jár a GYED, akkor munkába kell állnod. Ezt visszamenőleg hogyan intézitek el? Hiszen ha visszamenőleg szeretnéd, akkor már munkába kellett volna állnod...

2016. aug. 27. 20:48
 19/32 A kérdező kommentje:

Nem, nekem február vègèn lejárt a munkaviszonyom, mert határozott ideju volt.

De a gyedet mèg a volt munkahelyem utalja. Passzív gyednek mondták.

Köszönöm a hozzászólásokat!:)

..de mindenki mást mond. A párom munkahelyèn ès az oepnèl is mást mondtak.

Nem is úgy gondoltam, hogy mindketten gyeden vagyunk. Azt tudom, hogy egy ember veheti igènybe az egèszet.

..ès lehet hogy nagy nálam a zavar, èpp ezèrt kèrtem itt is segitsèget ès nem kioktatást.

De ez a zavar is amiatt van, hogy akárki "hozzá èrtőt" kèrdeztem meg, mindenki mást mondott.

2016. aug. 27. 21:14
 20/32 anonim ***** válasza:
Nah igen ez rengeteg kérdést felvet. Én egy tb ügyintézővel felvenném a kapcsolatot. Az biztos, hogyha lehetséges is,akkor is először vissza kell fizetned a gyedet, majd utána bírálják el a férjed igénylését. Mivel ez bonyolult ügy, így hónapokig simán el fog húzódni. Kérdés, hogy addig eleg-e a férjed fizetése. Mennyi lenne a differencia? Hiszen a gyed maximalizálva van. Arra én is kíváncsi lennék, hogy a munkahely ezzel a helyzettel kit tud kezdeni. Hiszen ha te sztornózod a gyedet, akkor a fizetés nélküli szabadság jogalap nélkülivé válik. Ha sztornózod a gyedet és nem dolgoztál, akkor tb viszonyod sem volt. Ezt utólag hogyan szándékozod rendezni? Ennél sokkal egyszerűbb ügyeket sem tudnak az oepnel elintezni, csak akkor vágnék bele, ha nagyon nagy az eltérés. De pár tízezer forintért ezt a cirkuszt nem csinálnám végig. Inkább attól a naptól váltanék, amikor a papírokat beadom.
2016. aug. 27. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!