Hogyan veheti igénybe a párom a gyed extrát?
Eddig èn voltam gyeden. A lányunk 1 èves. Most lemondoka gyedről, fizetni fogom magam után a tbt.
A párom 3 hónapja dolgozik a jelenlegi munkahelyèn (előtte is dolgozott). Akkor addig visszamemőleg megigènyelheti a gyedet?
Az elmúlt hónapokra a gyedet a munkáltató csak megelőlegezi, aztán kifizeti nekik az oep?
Nekem azokra a hónapojra vissza kell fizetnem a munkáltatónak a már kiutalt gyedet. Ezt elèg azután, ha mehkaptuk a visszamenőleges összeget?
A gyed igènylőlapra azt a dátumot kell írni amikor elkezdett itt dolgozni?
Köszönöm annak, aki tud sehíteni! :)
Kedves első.
Nekem az oepnèl most ezt is máshogy mondták.
De mostmár nem èrtek semmit.:D
Igen igényelheti ha megfelel a jogosultsági feltételeknek és ugye 6 hónapra visszamenőleg teheti ezt meg. De ahogy irták már előttem először neked azzal a nappal le kell mondani a te gyeded, majd megállapítják, hogy mennyit kell visszafizetned, közben persze a férjed elindíthatja az ő gyed kérelmét is. Most nincs előttem a kérelem de lehet nyilatkozni arról, hogy a jogalap nélkül felvett összeget levonásra kerüljön a neki kiszámított összegből. Azt hiszem a kérelem végén.
Amit pedig egy másik hozzászló írt az a 60 napos átfutás már szintén nincs érvényben bár azt is ki lehetett kerülni régen. Az ügyintézési idő 21 munkanap itt is.
A gyedet nekem eddig is a munkahelyem fizette. Csak akkor fizeti az oep, ha nincs munkaviszony.
elég nagy a zavar nálad... akkor fizet az oep, ha a munkahelyen nem működik tb-kifizetőhely, nem akkor, ha nincs munkaviszony.
És nem független a párod igénylésétől, mert addig érdemben az ő üügyében semmi nem történik, amíg neked ki nem küldi az oep a visszafizetésre kötelező határozatot, vissza nem fizeted, és ők ezt fel nem dolgozzák.
Az a lényeg megkapja!
Menjél be az oephez vagy a munkahelyedre!
Kérvényezd a lemondast és apa kérvényezze a gyed extrat!
De hidd el nekem a munkaügyisem mondta aki tényleg érti hogy te akkor nem lehetsz gyeden csak gyesen vagy meloba vagy táppénzen!
Igy veheti igénybe apa!
Es nem nem fizetik vissza a hátralékot!
Es igen 6 honapos kortól lehet igényelni!
Es 60 nap az elbiralás addig te kifizeted a hátralékod és minden oké lesz!
te akkor nem lehetsz gyeden csak gyesen vagy meloba vagy táppénzen!
hülye a munkaügyis, ha olyant mond, hogy apa gyeden, anya meg gyesen...
Biztos én vagyok az értetlen, de hogyan csinálod vissza a GYED-et? A munkahelyed mit szól hozzá? Hiszen a GYED idejére kértél és kaptál fizetés nélküli szabadságot.
De ha már nem jár a GYED, akkor munkába kell állnod. Ezt visszamenőleg hogyan intézitek el? Hiszen ha visszamenőleg szeretnéd, akkor már munkába kellett volna állnod...
Nem, nekem február vègèn lejárt a munkaviszonyom, mert határozott ideju volt.
De a gyedet mèg a volt munkahelyem utalja. Passzív gyednek mondták.
Köszönöm a hozzászólásokat!:)
..de mindenki mást mond. A párom munkahelyèn ès az oepnèl is mást mondtak.
Nem is úgy gondoltam, hogy mindketten gyeden vagyunk. Azt tudom, hogy egy ember veheti igènybe az egèszet.
..ès lehet hogy nagy nálam a zavar, èpp ezèrt kèrtem itt is segitsèget ès nem kioktatást.
De ez a zavar is amiatt van, hogy akárki "hozzá èrtőt" kèrdeztem meg, mindenki mást mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!