Hogy éri meg jobban? Ha 4 ill 2 órás m. időbe jelentenek be?
Egy gyermek van.apuka nincs.
Jelenleg ingyenes a bölcsi, de ha 4-be bejelentenek, akkor fizetős.
mekkora az adokedvezmény 4 ill 2 orás minimálbér után?
Mennyi lehet a bölcsödei étkezés dija?
Most a rendszeres gy.védelmi sacc 14 ezret áll, de ebben az étkezési dijon felül a gondozási és térítési dij is áll.
Ha a cikkből jol veszem ki olyan 5 ezer csak az étkezési dij max.akkor ha elveszítem a rendszerest, nekem kell állni a fennmarado 9 ezret.ha jol vettem ki az adatokat.
De kapnám az adokedvezményt, amit nem tudom mennyi.
De max lehet a 10 ezer, szoval nullára jönnék ki a 4 orás bejelentéssel a legjobb esetben is. Ha igy hasra ütve véletlen eltaláltam az összegeket.
Szoval a két orás bejelentés érné meg, maradna az ingyenes bölcsi plusz igenyelhetem a pár ezres adokedvezményt es ennyi
Fordítva, kb 9 ezret áll a kormány es havi 5000 körül kellene a bölcsit fizetnem ha nincs rendszeres gy.védelmim.
Már tényleg csak az adokedvezmény döntené el mi érné meg a 2 v 4 orás munka.
Eleve azt nem értem, hogyan esnél ki a gyerekvédelmi támogatásból.
Ugyanis rád, mint egyedülálló szülőre a Gytv 19§ 2. bekezdése vonatkozik. Vagyis a gyerekvédelmi támogatás akkor jár, ha az öregségi nyugdíjminimum 140%-át nem lépi túl az egy főre jutó jövedelmetek (ezt ugye eleve nem a bruttó bérből számolják).
Vagyis nálatok az egy főre jutó jövedelem a 39.900 Ft-ot nem lépheti át és ha te nettóban kapsz 52-öt + családi, ill. azt elosztod kettővel, még az is bőven alatta van ennek a határnak (sőt ha még ehhez igényled az adókedvezményt, itt már ki tudod használni a 12500 ft-ot, még így is benne lehetsz ebben a határban, de itt tényleg tudni kéne akkor, hogy pontosan mennyi lenne a bruttó 4 órás béred és hogy ez állandó vagy változó - pl pótlék jön-e hozzá). Vagy van egyéb bevételetek?
2 órás bejelentéssel viszont nem fogod tudni kihasználni az teljes családi kedvezményt.
Mert ugye amikor igényled is a kedvezményt, akkor sem a bruttó bérből számolnak.
Bruttot sajnos nem tudok, míg be nem jelent.
Semmilyen egyéb jövedelmem nincs, es meghaladná a 39700-at, nem?
Gyes +csp+52 000= sacc 91.000/2= 45 ezer valamennyi az egy főre juto + adokedvezmény/2 ráadásul.
Igy életbe lépne a kb havi 5000 fizetendő gondozasi/térítési dij az ingyenes étkezés mellett.
Szóval csak az adókedvezménnyel lennék pluszban, abbol levonva 5 ezer, szoval kb 5000 ft-al, ami nem kevés, ha éves szinten nézem.
Szoval a 4 orás legyen?
De ha csak két orába jelentene be akkor maradna a rendszeres gy.védelmi és kb feleződne az adokedvezmény(ha feleződik), de az megmaradna, mert nincs gondozási díj.
Szóval akkor ugyanott vagyok elvileg a 2 es 4 orással.
Kár hogy pont a navot nem tudom kérdezni erről
Kapsz gyest, fizut, csp? Az adókedvezményt csak a bruttóból tudjuk neked kiszámolni. És valamelyik válaszoló rosszul tudja, netto 10.000/hó a max, ő 12.500at írt, ami 2 gyerek esetén jár/gyerek.
Ezt jól írtad kérdező, csak azért írtam le, hogy te, vagy ha valaki már majd olvassa, akkor nembizonytalanodjon el.
Azt mondta minimálbérre jelent be.Valaki tudja az mennyi 2 ill 4 orában?
Nincs semmi egyéb sem potlékok.
az oldal alján írottak szerint a minimálbér br 111.000 Ft
ha ez 4 órában 55.000-et jelent, ill 2 órában 26 ezer körül, akkor szintén a link szerint 2 órás bejelentéssel 8.000 Ft az adókedvezmény, 4 órással pedig 10.000 Ft. ezek szerint 0 2 órás érné meg hogy ne kelljen gondozási díjat fizetni a bölcsiben.
valaki meg tud erősíteni, vagy cáfolni hogy jól gondolom?
ez alapján bogoztam ki
(lentebb írja 2016 minimálbér az br. 111.000 Ft
gondoltam megfelezem, akkor 4 órás munkában 55 ezer körüli a br minimálbér. ugye?
ha nem kérem az adókedvezményt a m.bérbe, akkor a 4 órás mellett is járna a rendszeres.
valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!