Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy éri meg jobban? Ha 4 ill...

Hogy éri meg jobban? Ha 4 ill 2 órás m. időbe jelentenek be?

Figyelt kérdés

Egy gyermek van.apuka nincs.

Jelenleg ingyenes a bölcsi, de ha 4-be bejelentenek, akkor fizetős.

mekkora az adokedvezmény 4 ill 2 orás minimálbér után?

2016. jún. 13. 13:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mennyi lehet a bölcsödei étkezés dija?

Most a rendszeres gy.védelmi sacc 14 ezret áll, de ebben az étkezési dijon felül a gondozási és térítési dij is áll.

Ha a cikkből jol veszem ki olyan 5 ezer csak az étkezési dij max.akkor ha elveszítem a rendszerest, nekem kell állni a fennmarado 9 ezret.ha jol vettem ki az adatokat.

De kapnám az adokedvezményt, amit nem tudom mennyi.

De max lehet a 10 ezer, szoval nullára jönnék ki a 4 orás bejelentéssel a legjobb esetben is. Ha igy hasra ütve véletlen eltaláltam az összegeket.

Szoval a két orás bejelentés érné meg, maradna az ingyenes bölcsi plusz igenyelhetem a pár ezres adokedvezményt es ennyi

2016. jún. 13. 17:24
 12/20 A kérdező kommentje:

Fordítva, kb 9 ezret áll a kormány es havi 5000 körül kellene a bölcsit fizetnem ha nincs rendszeres gy.védelmim.

Már tényleg csak az adokedvezmény döntené el mi érné meg a 2 v 4 orás munka.

2016. jún. 13. 17:38
 13/20 anonim ***** válasza:

Eleve azt nem értem, hogyan esnél ki a gyerekvédelmi támogatásból.

Ugyanis rád, mint egyedülálló szülőre a Gytv 19§ 2. bekezdése vonatkozik. Vagyis a gyerekvédelmi támogatás akkor jár, ha az öregségi nyugdíjminimum 140%-át nem lépi túl az egy főre jutó jövedelmetek (ezt ugye eleve nem a bruttó bérből számolják).

Vagyis nálatok az egy főre jutó jövedelem a 39.900 Ft-ot nem lépheti át és ha te nettóban kapsz 52-öt + családi, ill. azt elosztod kettővel, még az is bőven alatta van ennek a határnak (sőt ha még ehhez igényled az adókedvezményt, itt már ki tudod használni a 12500 ft-ot, még így is benne lehetsz ebben a határban, de itt tényleg tudni kéne akkor, hogy pontosan mennyi lenne a bruttó 4 órás béred és hogy ez állandó vagy változó - pl pótlék jön-e hozzá). Vagy van egyéb bevételetek?

2 órás bejelentéssel viszont nem fogod tudni kihasználni az teljes családi kedvezményt.

Mert ugye amikor igényled is a kedvezményt, akkor sem a bruttó bérből számolnak.

2016. jún. 13. 18:19
 14/20 A kérdező kommentje:

Bruttot sajnos nem tudok, míg be nem jelent.

Semmilyen egyéb jövedelmem nincs, es meghaladná a 39700-at, nem?

Gyes +csp+52 000= sacc 91.000/2= 45 ezer valamennyi az egy főre juto + adokedvezmény/2 ráadásul.

Igy életbe lépne a kb havi 5000 fizetendő gondozasi/térítési dij az ingyenes étkezés mellett.

Szóval csak az adókedvezménnyel lennék pluszban, abbol levonva 5 ezer, szoval kb 5000 ft-al, ami nem kevés, ha éves szinten nézem.

Szoval a 4 orás legyen?

2016. jún. 13. 19:36
 15/20 A kérdező kommentje:

De ha csak két orába jelentene be akkor maradna a rendszeres gy.védelmi és kb feleződne az adokedvezmény(ha feleződik), de az megmaradna, mert nincs gondozási díj.

Szóval akkor ugyanott vagyok elvileg a 2 es 4 orással.

Kár hogy pont a navot nem tudom kérdezni erről

2016. jún. 13. 19:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Kapsz gyest, fizut, csp? Az adókedvezményt csak a bruttóból tudjuk neked kiszámolni. És valamelyik válaszoló rosszul tudja, netto 10.000/hó a max, ő 12.500at írt, ami 2 gyerek esetén jár/gyerek.

Ezt jól írtad kérdező, csak azért írtam le, hogy te, vagy ha valaki már majd olvassa, akkor nembizonytalanodjon el.

2016. jún. 14. 08:53
 17/20 A kérdező kommentje:

Azt mondta minimálbérre jelent be.Valaki tudja az mennyi 2 ill 4 orában?

Nincs semmi egyéb sem potlékok.

2016. jún. 14. 12:59
 18/20 A kérdező kommentje:

az oldal alján írottak szerint a minimálbér br 111.000 Ft

ha ez 4 órában 55.000-et jelent, ill 2 órában 26 ezer körül, akkor szintén a link szerint 2 órás bejelentéssel 8.000 Ft az adókedvezmény, 4 órással pedig 10.000 Ft. ezek szerint 0 2 órás érné meg hogy ne kelljen gondozási díjat fizetni a bölcsiben.

valaki meg tud erősíteni, vagy cáfolni hogy jól gondolom?

2016. jún. 14. 13:57
 19/20 A kérdező kommentje:

ez alapján bogoztam ki

(lentebb írja 2016 minimálbér az br. 111.000 Ft

gondoltam megfelezem, akkor 4 órás munkában 55 ezer körüli a br minimálbér. ugye?

[link]

2016. jún. 14. 13:58
 20/20 A kérdező kommentje:

ha nem kérem az adókedvezményt a m.bérbe, akkor a 4 órás mellett is járna a rendszeres.

valaki?

2016. jún. 14. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!