Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Valaki tud segíteni CSED és...

Valaki tud segíteni CSED és GYED kalkulalásban? Többi lent!

Figyelt kérdés

2014 február óta van folyamatosan munkahelyem szünetmentesen 4 órás bejelentèssel. 2015 decemberètől 8 órás bejelentèssel vagyok, mióta megtudtam, hogy babát várok. Május végèig aktívan dolgoztam és június 1től tápénzen vagyok. Július 30ra vagyok kiírva.

Mire számíthatok?

Júliusban már kèrjem a szülési szabadságot vagy maradjak tápénzen?

Remélem érthető volt! :) Köszönöm!

2016. jún. 10. 09:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Mit kalkuláljunk összeg nélkül? :)
2016. jún. 10. 09:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Szülést (vagy igénylést) megelőző 3. hónap utolsó napjától visszafelé néznek 180 nap jövedelmét. Ennek átlaga lesz az alap. .

Ha júli 30 vagy kiírva, akkor legkorábban Júli 2.-től igényelheted a csedet. Ekkor Április 30-tól számolnak vissza 180 napot. Tehát november 2-április 30 ig nézik a jövedelmedet, és ez lesz az alap.

Ha viszont kihúzod végig, sőt augusztus első napjaiban szülsz (és ekkortól igényled), akkor már decembertől számolnak, tehát a magasabb jövedelmedből.

Már ha magasabb. Mert az totál mindegy, hány órában vagy, a lényeg, hogy rendesen bejelentve folyamatos biztosítási jogviszonnyal, és a béred. Abból számolnak.

2016. jún. 10. 09:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Tiszta sor. Arról megfeledkeztem. 111000 a bruttóm 8 órában.
2016. jún. 10. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!