Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha valaki terhesség alatt...

Ha valaki terhesség alatt vált munkahelyet irreálisan magas fizetéssel azt mikor szurhatják ki?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm megtudta h terhes, azonnal felmondott a minimálbéres állásából. 2 céghez is bejelentették, 250 körüli bruttóval. Persze egyiknél sem dolgozik, csak szivességi alapon bejelentették h szülés után többet kapjon. Ebből lehet baj? Kinek és mikor tűnhet fél a dolog? Milyen büntetés járhat és kit büntetnek ilyen esetben? Őt vagy a céget?

2016. máj. 28. 08:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves kilences, semmi közöd ahhoz h én mennyit keresek vagy h milyen indíttatásból teszem fel az adott kérdést. Az sem zavar h elhiszem e vagy sem.

A többieknek akik a kérdésre válaszoltak köszönöm szépen!

2016. máj. 28. 11:34
 12/17 anonim ***** válasza:
14%

Pont leszarom mennyit keresel :)

Az már jobban zavar,hogy felfogod jelenteni mert vamzer vagy éy irigy. Magyarországon évről több az olyan,akik "barátjukat" ismerősüket felnyomják. Éljen!!!!

Szánalmas vagy.

2016. máj. 28. 15:15
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem pont abban az időszakban lett duplája a jövedelmem, amiből a CSED-et számolták. Őszintén, nem amiatt, mert tudtam, hogy abból fogják, hanem mert unatkoztam terhesség végén (itthon munkavégzésen voltam az utolsó két hónapban, mert nem bírtam már feljárni a hegyre dolgozni) és bevállaltam egy csomó plusz munkát (rovatszerkesztés, ügyelet, stb.). Még nem haragudtak meg érte sehol.:)
2016. máj. 28. 16:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Gratulálok, nekem meg sem fordult a fejemben de látom mivel neked ez az első reakciód és gondolatod te valószínűleg megtennéd. Amúgy meg ha zavar a kérdésem pörgess tovább, nem kötelező itt tölteni a drága idődet!
2016. máj. 30. 07:57
 15/17 anonim ***** válasza:

"És a két helyről van neki több mint 250 bruttója"

"azonnal felmondott a minimálbéres állásából."

Hát a 250 bruttó, az pont 2 minimálbér...

De hiába van 2 munkahelye, mindkettőt külön vizsgálják, jogosult-e. És mivel mindkét helyen nincs meg az egy éve, csak az egyik helyen, így csak az egyik hely után kapja majd a csedet...

2016. máj. 30. 11:53
 16/17 A kérdező kommentje:
Igazából mindkét helyen csak 7 hónap lesz meg.
2016. jún. 1. 08:22
 17/17 anonim ***** válasza:

De az előzményeket is nézik. SZülés előtti 2 évben. Ha volt előtte munkaviszonya, az beleszámít. Csak nem 2x. Tehát 1x meglesz neki a jogosultság, a másikban nem mert az csak 7 hónap, és előtte nem volt. Ha régóta lenne 2 munkaviszonya, akkor lenne meg a 2 jogosultsága. Így nem.

Hülye volt, mert csak 1 helyre kellett volna bejelentetnie magát, magasabb összegre. Nem 2 helyre, kisebbre.

2016. jún. 1. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!