Szeretném kb. tudni mire számítsak? (táppénz, csed, gyed összeg kérdésében)
dolgozom mostmár több éve folyamatosan br.bérem:197750ft
(ez a bisztos minimum) van 4 kiskorú gyermekem, most várom az 5.-et, így már most is csak 1,5% munkaerő-piaci járulékot vonnak a br.béremből. Jelenleg 24 hetes terhes vagyok és még a hónapot mindenképp végigszeretném dolgozni, bár ennek az orvosom nem örül. Ezen tények segítségével várom a fent megjelőlt kérdésemre a nálam jártasabbak segítségét.
tp: br béred 50%-a
csed, gyed: br béred 70%
Kedves 3.!
Szerintem te elnézted a béremet.
Lefelejteted a végén a 0-át.
Bár helyesen írva : 197.750 ft.
3as. Adókkal simán meg lesz neki, de persze alapból nem lenne, igazad van.
4es. Nem nézte el. 111.000 a minimálbér. Ez x2 az bruttó 222000. Tényleg majdnem 25 tel vagy alatta, így a nettó gyedet nem lesz max, de mint írtam, az adókedvezményekkel több is lesz. Persze ha szüléskor lesz munkaviszonyod. Mert erről nem írtál.
Még annyi, hogy a táppénz nem 50%, hanem 60%, ha a munkaviszony 2 éve folyamatos legalább. Kórházi napokra jár 50%.
Csed: igénylést megelőző 3. hónap utolsó napjától vesznek 180 bérezett napot és annak a 70%-a lesz a bruttó csed.
Gyed: szintén az igénylést megelőző 3. hónap utolsó napjától visszafele 180 bérezett napot és szintén az átlag 70%-a lesz a gyed alapja bruttóban. Ha egyedül veszed igénybe az adókedvezményt, akkor csed és gyed esetében is megkapod a bruttó összegeket majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!