Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha szülés után intézzük el az...

Ha szülés után intézzük el az apaságit, pár hónappal, ér valamilyen "hátrány"?

Figyelt kérdés
Szülés napjától leszek CSED-en, ha a baba az én nevemet kapja, mindent aszerint fogok igényelni, és utána az apja a nevére veszi, újra csináltatjuk a papírokat, akkor a CSED- később GYED-nél, családinál, mindennél újra kell csinálni mindent? Elnézést ha hülyeség a kérdésem, de sehol sem találtam erről semmit. Köszönöm a válaszokat előre is, ha valaki tud segíteni.

2016. ápr. 28. 07:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Jól írják az előttem szólók.

Attól még mert az apaságit már most megcsináljátok, nem kötelező a férfi nevére iratni a gyereket, maradhat a te neveden, viszont az apának kötelessége lesz gyerektartást fizetni. Ha nem csináljátok meg az apaságit és úgy marad a neveden, akkor az konkrétan olyan mintha nem lenne apja a gyereknek hivatalosan. Ha később csináltok apaságit akkor igen, az összes iratot, igazolványt újra meg kell csinálni a babának.

Barátnőmnek is egyébként a saját nevén van a gyerek, és azon gondolkozik hogy hagyja is így legalább egy darabig, mivel így sokkal egyszerűbben tud ügyeket intézni, mivel a pasi külföldön van, alig találkoznak, és ha ő lenne hivatalosan is az apa, akkor mindenhez hozzájáruló nyilatkozat kéne, amit elég nehézkes úgy elintézni, hogy sosincs itt. Szóval vannak ilyen esetek sajnos.

2016. ápr. 28. 09:04
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Végre valaki a kérdésre is válaszolt.
2016. ápr. 28. 09:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Énis ilyesmi helyzetbe voltam. Az én nevemre anyakönyvezték egyszerre ,aztán bírosági végzés kellett ,hogy az apa belemenjen az apasági nyilatkozatba. Csak annyi ,hogy bekerűlt a neve az anyakönyvi kivonatba ,de ugyan úgy az én nevemen maradt. A gyerektartáshoz mindenképp kell.

Ha nem akarsz fölösleges köröket (igyis futkozhatsz majd eleget a gyerektartás miatt ,ha az apával nem tudtok megeggyezni) ,meg az apa együttműködő ,akkor szülés elött csináljátok meg. Attol még lehet a neveden.

2016. ápr. 28. 09:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Itt nem is esett szó gyerek tartásról. Anélkül is megleszünk, az max egy kis plusz lenne. Azt szeretném, ha nyugalom lenne a baba körül, nem a herce hurca, veszekedés. Ha ezt csak úgy érem el, hogy lemondok a gyt-ról, akkor lemondok.
2016. ápr. 28. 09:08
 15/16 anonim ***** válasza:
76%
mindenképp nyaggatni fognak, mert meg kell nevezni az apát, a gyerek családi jogállásás tisztázni kell (2 vagy 3 éves korig, ebben már nem vagyok biztos)
2016. ápr. 28. 09:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az tökmindegy, ha nem tud, vagy nem akar megnevezni apát, akkor nem tudnak vele mit csinálni.

Nem is értem, a kérdező miért akarja az apaságit pár hónappal szülés után elintézni. Minek, ha úgysem akar kapcsolatot tartani az apával? Gyerektartást sem akar. Akkor minek? Én már rég megbántam, hogy annak idején hasonló helyzetben mi megcsináltattuk. 8 éve nem láttam a biológiai apát, még csak hozzájárulást sem tudok tőle kérni semmihez, így minden ezerszer macerásabb, ráadásul a férjem csak úgy fogadhatná örökbe a fiamat, ha a vér szerinti apja lemondana róla. De mivel nem tudjuk, hogy hol van, ez is lehetetlen. Van egy apja papíron, aztán jónapot. EZ hátrány, nem az, ha nincs apasági nyilatkozat.

2016. jún. 9. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!