Lehet így CSED-re menni?
Figyelt kérdés
Elvileg ugye leghamarabb 28 nappal a szülés várható időpontja előtt lehet megkezdeni a CSED-et, de az érdekelne, hogy ez lehet kevesebb nap is, mondjuk 10-15? Tehát nem pont 28 nap...?2016. ápr. 15. 09:54
1/5 anonim válasza:
Igen, lehet! A 28 nap a legkorábbi időpont, amikor elkezdheted, de lehet amúgy akármennyi, ahogy neked tetszik. Legkésőbb a szülés napján viszont el kell kezdeni.
2/5 anonim válasza:
Persze, hogy lehet.
Úgy van meghatározva, hogy "legkorábban a várható szülés napját megelőző 28. nappal lehet kiadni". Tehát bármikor onnantól.
Én 3 éve április 22-re voltam kiírva, márc. 31.-ig dolgoztam, és április 1.-től mentem csedre.
3/5 anonim válasza:
Bocsánat,hogy közbe írok. Ezt a részét tudtam én ugyan,de majd az oepnél kell intéznem? Mi kell hozzá majd?
4/5 anonim válasza:
A munkahelyeden kell intézni, ott kell leadni az igénylőt. Ha mégsem ők küldik be, akkor majd szólnak, és abban az esetben az oepnél vagy kormányablaknál kell leadni, de akkor is kell hozzá egy melléklet, amit a munkahely tölt ki. Az igénylő lap alján írják, hogy mi kell hozzá.
5/5 A kérdező kommentje:
"Amennyiben a biztosított a csecsemőgondozási díjat a szülést megelőző időponttól kéri, a szülés várható időpontját a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolással, vagy ha a szülő nőt nem vették terhesállományba, akkor a várandósgondozási könyv másolatával kell igazolni. A szülést megelőző időponttól való igénylés esetén, illetve ha a foglalkoztatónál kifizetőhely működik, a gyermek születésének tényét a szülést követően, a születési anyakönyvi kivonat másolatával igazolni kell."
Köszönöm a válaszokat.
2016. ápr. 15. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!