Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Segitség számitásban, papirmunka?

Segitség számitásban, papirmunka?

Figyelt kérdés
van egy 22 hónapos fiam és 3éves lányom.. jövöre tervezzük a kistestvért nem az anyagiak miatt!! mert 3 gyereket szerettünk volna. ellenben most úgy kapok hogy Gyes+2 családi, jövő májusban lesz 3 a fiam. Ha megszületik a kicsi január-februárra remélem összejön nemsoká! akkor csak az új gyerek után kell küldeni a családi gyes papirokat? tavaly mindkét gyereket irtam. de most elég lesz? változott valamit mert azt tudom hogy kormányablak intézi azért kérdeztem. akkor úgy fog alakulni hogy jövö májusig 2gyes+3családi? utána automatikusan gondolom rendezik ahogy most is amint betöltötte a lányom a 3évét.
2016. márc. 7. 14:08
 1/2 anonim ***** válasza:
73%

jujj de értelmetlenül írtad ki, ebből nehéz kibogózni mit is szeretnél kérdezni :(

ha szülsz még egy gyereket akkor annyi gyerekre tudsz igényelni gyest ahány 3 év alatti van (vagy tartósan beteg). a családit meg 3 gyerekre kell majd megigényelni, ugyanis gyerekenként nő a már meglévő gyerekek utáni összeg is. 12-13-16E körül van gyerekenként, tehát nem mindegy az a 9E különbözet.

mondjuk nem egy hatalmas meló beírni a másik két gyerek nevét és születési idejét...

2016. márc. 7. 14:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Elég lesz azt a gyereket beírni akire akkor még kapod a gyest, illetve a kicsit, akire megigényled. Amúgy meg nincs igaza az első válaszolónak, mert gyes egyszerre maximum 2 gyerekre kapható, kivétel ikrek esetében. De ez a kitétel rátok már nem fog vonatkozni.
2016. márc. 7. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!