Létezik, hogy nem kapok gyed extrát amiatt, mert a munkahelyi vezetőm nem tud visszavenni egy napra, hogy aztán eljöhessek táppénzre?
Engem a második terhességem 10 hetében visszavettek, és azonnal el is mentem táppénzre orvosi javaslatra. Így kaptam a gyedextrát. De én státuszon ülök, tehát senkit nem vettek fel a státuszomra. Ha neked nincs státuszod, és felvettek valakit a helyedre, akkor valóban nem lehet kitenni azt a valakit arra az időre, amíg téged visszavesznek éy kiíratod magad.
Határozatlan idejű státuszod van?
Nos ezt nem teheti meg. Írj egy kérvényt, hogy megszakítod a fizu nélküli szabidat xy naptól (min. 30 nappal későbbi időpont legyen és persze közöld hogy terhes vagy, bár enélkül is védett vagy, de így biztosabb), neki azon a napon, de ha nem jelez vissza a 30. naptól állományba kell helyeznie (vagyis alapesetben el kell kezdenie kiadnia a felgyűlt szabidat, azt hogy te csak 1 napot veszel ki vagy az összeset már a te döntésed, mivel nem határozatlan a szerződésed én kivenném az összeset és amint lejár a szabi utána mennék el tp-re, de azt is megcsinálhatod, hogy 1 nap szabi és utána tp. Ha egyébként nem reagál a kérelmedre (elvben nem teheti meg, akkor a 30. napon te bemész és mondod, hogy jelentkezel a munkára (ezért fontos tértivevényesen feladnod, vagy személyesen 1 pld átvetetni a kérelemből). És másnap mész tp-re. Szóval ezért nem kell senkit sem elküldenie!!!!!!
Én épp ezért nem mentem vissza dolgozni. Megbeszéltem a főnökömmel, hogy újra terhes vagyok, max 3 hónapra tudnék visszamenni dolgozni, de mivel mikor az elsővel eljöttem felvettek mást és ugye 3 hónap múlva is megint kellene ember helyettem, így megbeszéltük, hogy felvesz állományba, kiveszek pár nap szabit, majd tp-re jövök.
De mint írtam ebben egyébként a munkáltatónak nem sok választása van, ha te kéred vissza kell vennie. Én már csak azért sem problémáznék a helyedben, mert a második után úgyis megszűnik a munkaviszonyod, így nyugodtan megírnám a kérelmet és szabi után mennék tp-re. És ha legközelebb beszélsz a munkáltatóddal, nyugodtan mondd neki, hogy ezért nem kell elküldenie senkit, hiszen te fizikailag nem mész vissza dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!