Nehezen jön össze a kistestvér és hamarosan lejár a GYES. Meddig érdemes próbálkoznunk?
Jelenlegi munkaviszonyom 2009 júniusa óta folyamatos. Jól kerestem, igy a TGYÁSom is magas volt, a GYEDem pedig a maximum (br 147.000). GYESt augusztus végéig kapok. A kistesóval egy éve próbálkozunk. Mi történik ha a terhességem jó része augusztus utánra fog esni?
Ha például nyárig nem esem teherbe, már ne is próbálkozzunk, mert nem vesznek veszélyeztetett terhesként táppénzre?
Ráadásul a munkahelyemen átszervezések vannak, megeshet, hogy nem is lesz hová visszamenni, illetve határozott idővel vesznek csak vissza....
Nagyon tanácstalan és elkeseredett vagyok, köszönöm, ha valaki érdemben tud segiteni tanácsával.
"Utolsó vagyok"
Jaj, nem úgy értettem. :) Nem mennék vissza dolgozni, ha terveznék második babát, mert minden annyira bizonytalan. ( határozott szerződés, elküldhetnek, a béredet is csökkenthetik, ha nem ugyanabba a pozícióba tesznek vissza)
Maradnék otthon, nem mennék vissza a bizonytalanra :)
Nekem is voltak hormonproblémáim, cickafarkfű teát ittam a ciklus első felében ( nekem 35 naposak voltak, így a 18. napig, utána pedig palástfüvet) :)
Úgy tudom, hogyha valaki akár gyes idő alatt szül, akkor is a szerződés szerinti bére lesz az alap. ( régen kellett 180 nap ( vissza kellett menni dolgozni)
2016 GYED EXTRA: "Testvér születése esetén két gyermek utána jár a kétszeres mértékű" gyes/gyed"
Köszi a válaszaidat!
Közben egyeztettem TB tanácsadóval. Arra jutottam, ha nem jön össze nyárig legkésőbb a tesó, akkor szünetet tartunk, amíg kiderül, milyen módon venne vissza a cég. Vagy visszavesz e. Ha határozott idővel, akkor keresek mást. Illetve ha nincs pozíció ahova felvennének, akkor is persze.
Köszi, a teákon már túl vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!