Szerintetek ebbe belemenne a munkáltató?
2015-ben a teherbeesésem után nem sokkal táppénzre mentem, mert a napi 10-12 hányás miatt nem tudtam ellátni a munkámat. Egy pár hete már jobban vagyok. Arra gondoltam, keresőképessé nyilvánítom magam a háziorvossal, és visszamegyek dolgozni. 12 munkanapot ledolgoznék, kivenném az éves szabadságot, majd kezdődne is a CSED a szülés kiírt időpontja előtt 28 nappal.
A félelmeim:
Nem a korábbi irodába helyeznek vissza, hanem egy távolabbiba.
- Nem adják ki a szabadságom, hanem végig dolgozni kellene, akkor is, ha nem igazán bírom.
Ezeket megtehetik?
Megtehetik, hogy máshová helyeznek át. Velem még olyat is megcsináltak, hogy itthonra helyeztek át.:) Én akartam végig dolgozni terhességem alatt, mostantól már nem benn dolgozom, hanem adják a teljes fizumat, de itthonról dolgozom, mert az irodám kellett másnak (igazgatóváltás volt).
A szabijaid egy részét benn tarthatják, nálunk pl. van karácsonyi leállás (köztisztviselő) és arra idén pl. 7 napot kellett megtartani, azt nem adták ki senkinek.
Ha 12 munkanapot ledolgoznál, az miért lenne jó? Csak, mert a CSED kiszámításához az ellátás alapjának megnézéséhez visszamennek addig, amíg nem vagy táppénzen és azt nézik. (legalábbis a munkaügyesünk szerint táppénzből nem számolnak CSED-et,mert ellátás alapja nem lehet ellátás)
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!