Jelenleg gyesen lévő anyuka második babáját várja. Munkáltatója nem engedi kivenni szabadságát legalább egy napra ahhoz, hogy táppénzre tudjon menni. Hogy működik ez pontosan?
Ez nem engedes vagy nem engedem kérdése, második. A fuzetesnelkuli szabadságról bármikor vissza terhet, ehhez joga van, egyedüli kikötés a 30 nappal korábban történő bejelentés. A felgyult szabadságot pedig szintén köteles kiadni.
Az más kérdés, hogy nekem se tetszik ez a fajta hozzá állás és szinte biztos, hogy a kérdező ezt vissza is fogja kapni a munkaltatotol egy szép kis felmondás keretében a védelmi időszak lejárta utan
Ez munkáltató függő is. Nekem semmi "bajom" nem származott abból hogy gyes mellett eljöttem tpre. Egyeztettük és kész.
Egyébként valóban nem a munkáltató dönti el hogy engedi ezt vagy sem, itt nincs mérlegelési lehetősége. Ha megírja a kismama a kérelmet, hogy megszakítja a fizu nélküli szabit, azt a munkáltatónak el kell fogadnia, amikor elkezdi a szabit, akkor oedig mehet a dokihoz és tp.
Köszi a válaszokat.
Az anyuka már beszélt a "kedves" munkáltatóval, aki azt mondta neki, hogy mivel nem ment vissza dolgozni, így csak a gyest kapja.. De nem hiszem, hogy ez így működik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!