Aki GYED után elkezdte letölteni a szabadságát mert vissza megy dolgozni? A GYED -hez képest mennyi a szabi pénz?
Második rosszul tudja, mert 6 órában is jár a gyes - a feltétele a heti 30 órát meg nem haladó munkavégzés.
Ha egyből 6 órában mégy vissza, és már a szabikat is 6 órás szerződés szerint töltöd le, akkor egyből, aznaptól már a gyes is jár.
2. válaszoló vagyok
Bocsi a tévedésért, nem voltam egészen biztos benne, hogy 4 vagy 6 órában lehet-e mellette dolgozni. De akkor minden rendben, a lényeg, hogy a kérdezőnek mindneképpen jár már a gyes a szabijára is! :)
És ha a szabikat még 8 órában vennéd ki, és utána, mikor valóban elkezded a munkát, onnantól vagy 6 órában? A gyes-t pedig onnantól igényled....
Persze ez függ a fizetésedtől, de nálunk volt ilyenről szó. Sőt, a főnököm mondta, hogy figyeljek, hogy nehogy 6 órában fizessék a szabimat is. A gyedet lemondtam x nappal, másnaptól töltöttem a szabit 8 órában, és x hét múlva kezdtem el dolgozni valójában, igaz 8 órában, de ha 6 órában szerettem volna akkor attól a naptól igényeltem volna a gyest.
Kérdésedre válaszolva valóban a fizudtól függ és hogy mennyi gyedet kapsz: én a max gyedet kaptam, a szabis fizum azonban a kétszerese volt...
Szerintem írd meg, hogy mennyi lenne a 6 órás bejelentett béred, és kiszámoljuk, hogy mennyit kapnál belőle kézhez.
Amíg nem tudunk bért nem tudunk segíteni csak találgatni.
Mert ha így van, akkor ennyi..., de lehet annyi is, akkor ha... , és ha így csinálnád...
Ha komolyan érdekel írd meg a bruttó béred...
Kedves utolsó, a kérdés nem az volt, hogy mennyit kapna kézhez, hanem az, hogy a gyedhez képest mennyi a szabipénz.
Azt meg a 6 órás bruttó béréből nem fogod tudni megállapítani, minimum kellene hozzá az is, hogy tudd, mennyi volt a gyede...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!