Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » AMint megtudom hogy terhes...

AMint megtudom hogy terhes vagyok. Kötelességem közölni a munkáltatommal? 3 honap után szeretném?

Figyelt kérdés
mert akkor leszek ott fél éve és ha megyek táppénzre ugy meg lesz az egy év.

2015. nov. 19. 06:39
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Nem vagy köteles egyből közölni, sőt, szeirntem nem is tanácsos 12-14. hét előtt, mert ugye addig sajnos bármi történhet. Nem rúghatnak ki akkor sem ha nem közölted.
2015. nov. 19. 06:43
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Nem vagy köteles. Sőt, 3 hónap előtt ne is tedd, mert sok minden történhet addig.

Most próbaidőn vagy? Addig ne szólj. Ha nem vagy próbaidőn, akkor nincs jelentősége, hogy mikor szólsz, mert védett vagy.

[link]

2015. nov. 19. 06:50
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi csajok .Nme vagyok probaidős már 4 honapja ott dolgozok
2015. nov. 19. 07:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles. De ha olyan a munkaköröd, akkor a saját érdeked, mert csak akkor kapsz könnyített munkát.
2015. nov. 19. 09:45
 5/5 anonim ***** válasza:
41%

Törvényileg nem vagy köteles.

Nálunk szinte baráti az évtizedes viszony a közvetlen főnökeimmel, így én a 12. héten akartam szólni róla, de akkor kaptunk egy rossz kombinált teszt eredményt, és az amniocentézis eredményééig vártunk a bejelentéssel. Már nagyon kínos volt, mert 18. héten simán látszott, és csak akkor szóltam, hogy terhes vagyok.:) Nem érte őket váratlanul (annak ellenére, hogy sosem kérdezett rá senki).

Egyébként csak azért kellett szólnom róla, mert határozott volt a szerződésem és meg kellett beszélni, hogyan szeretném a GYED miatt a hosszabbítását.

tipp: Én először megpróbálnék könnyített munkát kérni tőlük, nem pedig táppénzre menni, az nagyon kevés pénz.:/

2015. nov. 20. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!