AMint megtudom hogy terhes vagyok. Kötelességem közölni a munkáltatommal? 3 honap után szeretném?
Nem vagy köteles. Sőt, 3 hónap előtt ne is tedd, mert sok minden történhet addig.
Most próbaidőn vagy? Addig ne szólj. Ha nem vagy próbaidőn, akkor nincs jelentősége, hogy mikor szólsz, mert védett vagy.
Törvényileg nem vagy köteles.
Nálunk szinte baráti az évtizedes viszony a közvetlen főnökeimmel, így én a 12. héten akartam szólni róla, de akkor kaptunk egy rossz kombinált teszt eredményt, és az amniocentézis eredményééig vártunk a bejelentéssel. Már nagyon kínos volt, mert 18. héten simán látszott, és csak akkor szóltam, hogy terhes vagyok.:) Nem érte őket váratlanul (annak ellenére, hogy sosem kérdezett rá senki).
Egyébként csak azért kellett szólnom róla, mert határozott volt a szerződésem és meg kellett beszélni, hogyan szeretném a GYED miatt a hosszabbítását.
tipp: Én először megpróbálnék könnyített munkát kérni tőlük, nem pedig táppénzre menni, az nagyon kevés pénz.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!