Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem hosszabbítottak a munkahel...

Nem hosszabbítottak a munkahelyemen szerződést terhesség miatt! Ha pár napot nem töltök munkaviszonyba, majd bejelentenek, akkor is fogok kapni csedet, gyedet, stb?

Figyelt kérdés
Kérem csak olyanok írjanak akik biztosra tudják vagy már voltak ilyen helyzetben. Köszönöm.
2015. dec. 1. 08:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen, 10-es írja jól, 9-es nem jól tudja, már változtak a jogszabályok.

A szülést megelőző 2 évben lehet megszakítás a jogiszonyban, csak az a lényeg, hogy meglegyen a 365 biztosított nap. 3-as válaszoló erre írt egy jó példát.

2015. dec. 1. 13:57
 12/18 anonim ***** válasza:
58%
Én kb. hasonló problémával megkerestem egy TB tanácsadót, mert iszonyúan összetett a dolog.Én nem mertem kockáztatni, hogy valamit elrontok!Nagyon nem mindegy mennyit kapsz majd!
2015. dec. 1. 16:13
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat :)

Kedves Utolsó! És mit mondott ezzel kapcsolatban a TB tanácsadó?

2015. dec. 1. 16:48
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Nem akarok butaságot írni...De ,ami tuti, hogy ha a megszakítás nem haladja meg a 30 napot, akkor olyan , mintha nem is történt volna semmi.Szóval így rendben lesz!!DE tényleg vigyázz , mert nagyon sok a rosszindulatú ember, ne reklámozd, hogy így "oldottad meg" a későbbi ellátásodat.
2015. dec. 1. 16:53
 15/18 anonim ***** válasza:
58%

csak a fennálló jogviszonyban elért jövedelem számít!!

Az előző munkahely jövedelme a számítási időszak meghatározásánál akkor SEM számít, ha 30 napnál kevesebb idő telt el a két jogviszony között.

A jogosultság tekintetében, amikor számba veszik hogy meg van a 365 nap a 2 éven belül, akkor viszont nem nézik, hogy mennyi idő telt el a munkahelyek között, ezért írtam, hogy NEM KELL folyamatosnak lenni a munkaviszonynak a 365 nap tekintetében. De a számításnál csak az fog számítani, ami jelenleg is élő jogviszony. Az nem fog számítani, ami 30 napon belüli, de másik jogviszony!

2015. dec. 1. 17:34
 16/18 anonim ***** válasza:
70%
kérdező, amennyire bejelentenek, az után fogod kapni a csedet, gyedet, a szülést megelőző harmadik hónap utolsó napjáig fogják venni a jövedelmed, ebből számítanak egy átlag naptári napi jövedelmet, és az lesz az alapja mindkét ellátásodnak.
2015. dec. 1. 17:36
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

8: akkor folyamatos a biztosítási idő ha 30 napnál több idő nem telik el.

45 napról akkor beszélünk, mikor megszűnik egy jogviszony, akkor az egészségügyi ellátásra való jogosultság még 45 napig él (vagy addig ameddig a megszűnést megelőzően biztosított volt az illető).

De a TB szempontjából a folyamatosság az 30 nap

2015. dec. 1. 17:37
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat :) Hálás vagyok értük :)
2015. dec. 2. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!