Apuka gyeden? Akkor felelötle az anyuka?
ja végül is nem sokat segítettem, csak vázoltam egy lehetséges formát arra, hogy mégis részesülj csedben, gyedben (álláskeresésiről) emellett a kérdésedre is valamennyien válaszoltunk, hogy jelen fizetésetek mellett menj vissza dolgozni..
ha ez így nem megfelelő mégis nem tudom mit vártál. Dícséretet?
"most jelenleg abbol a 100.000 bol élünk 3 man amit párom keres," - tehát van már egy gyereketek és most várjátok a másodikat?
Visszamennék és a férjem is dolgozna.
Nekem érthetetlen a kérdés megfogalmazása bocsi.
( ha én maradok itthon 100.000.+ a gyed) ha ö marad itthon 100.000.+ a gyed ami kb 60-80
Érti valaki, mert én nem sajnos.
Ha regisztrált munkanélküli leszel a szülés pillanatában, akkor jár a GYED..... Engem is terhesen engedtek el, de pont úgy jött ki szerencsére, hogy a regisztrált munkanélküli időszakomba esett a szülés napja, így biztosított voltam, mert kaptam az álláskeresési járadékot. És mivel megvolt a 365 nap biztosítási jogviszonyom, ezért kaptam GYED-et
Menj be a helyileg illetékes OEP-hez, ott elmondják, mit kell tenned.
nem azért kell otthon tespedni a gyerekkel 3 évig, mert ez a kulturális beidegződés, hanem mert nagyon fontos az anya-gyermek kapcsolat szempontjából, mindamellett nem értem hogy aki nem akar a gyerekkel lenni otthon az mi a fenének vállal gyereket.
Persze, ha a megélhetés múlik rajta, akkor abban igaza van az utolsónak: a legrosszabb ha éhezik a gyerek, mert akkor nem csak a kapcsolat lesz rossz, hanem a fizikai egészség. Két rossz közül meg a kisebbiket.
de a kérdező nem azért akarja hogy gyeden legyen az apuka mert apuka azt akarja, hanem mert így jobban járnak anyagilag. És ez nagy különbség!!
mellesleg az én férjemet a guta ütné meg, ha én tartanám el míg ő otthon van, és lehet hogy ez beidegződés, és én maradi vagyok, de egyenlőre csak egy nő képes megszoptatni egy kisbabát...
amit tettél na az a felelőtlenség. téged nem elküldtek hanem felmondtál a terhességed végén, eszednél vagy te?!?
menj el munkanélkülire, akkor kapsz csedet és gyedet, igaz minimálbérből, de még mindig jobb mint az a helyzet amit teremtettél...
na meg amit nem értek, hogy ha eljöttél a munkahelyedről, mégis hova akarsz visszamenni? szerintem el ne jöjjön a párod gyedre míg nincs munkahelyed, hisz egy 22 éves 2 gyerekes, ráadásul csecsemő az egyik, ezért nem igen kapkodnak a munkáltatók, főleg nem a jól fizetők
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!