Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Apuka gyeden? Akkor felelötle...

Apuka gyeden? Akkor felelötle az anyuka?

Figyelt kérdés
Nem akarok felelötlennek tünni, de anyagilag sokkal jobban megérné hogyha párom lenne gyeden. Mellete én tudnék dolgozni, és kb ugyanannyi folyna be mint amenyit ö kap. Én meg nem kapnák, csak gyest. Még igy is több lenne mint hogyha ö dolgozna és és maradnék ithon. ( ha én maradok itthon 100.000.+ a gyed) ha ö marad itthon 100.000.+ a gyed ami kb 60-80 között mozodna neki. Persze nem szivesen tennék ilyet de ha van valaki aki hasonló helyzetbe van szivesen meghalganám. Nem akarok negatív véleményeket.

2015. nov. 27. 12:41
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

ja végül is nem sokat segítettem, csak vázoltam egy lehetséges formát arra, hogy mégis részesülj csedben, gyedben (álláskeresésiről) emellett a kérdésedre is valamennyien válaszoltunk, hogy jelen fizetésetek mellett menj vissza dolgozni..

ha ez így nem megfelelő mégis nem tudom mit vártál. Dícséretet?

2015. nov. 27. 13:40
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

"most jelenleg abbol a 100.000 bol élünk 3 man amit párom keres," - tehát van már egy gyereketek és most várjátok a másodikat?

Visszamennék és a férjem is dolgozna.

2015. nov. 27. 13:51
 33/52 anonim ***** válasza:
84%
na ha 22évesen már a második jön, akkor nem sok gogyid van az tuti
2015. nov. 27. 13:56
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem érthetetlen a kérdés megfogalmazása bocsi.

( ha én maradok itthon 100.000.+ a gyed) ha ö marad itthon 100.000.+ a gyed ami kb 60-80

Érti valaki, mert én nem sajnos.

2015. nov. 27. 13:58
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

Ha regisztrált munkanélküli leszel a szülés pillanatában, akkor jár a GYED..... Engem is terhesen engedtek el, de pont úgy jött ki szerencsére, hogy a regisztrált munkanélküli időszakomba esett a szülés napja, így biztosított voltam, mert kaptam az álláskeresési járadékot. És mivel megvolt a 365 nap biztosítási jogviszonyom, ezért kaptam GYED-et

Menj be a helyileg illetékes OEP-hez, ott elmondják, mit kell tenned.

2015. nov. 27. 14:30
 36/52 anonim ***** válasza:
85%
Nem szabadott volna aláírni a felmondást, de ezt már tudod. Most menteni kell a menthetőt. Neked kell mérlegelni, hogy hogy a legjobb. Ami fontos: ne érezz bűntudatot azért, mert dolgozol. Akkor se, ha itt igyekeznek azt kelteni, meg azt sugallni, hogy 50 ezer forintért inkább nem vagy a gyerekeddel. Csak nálunk divat meghurcolni a nőket, ha nem ülnek otthon 3 évig. Angliában azokat közösítik ki, akik nem mennek vissza dolgozni fél év után. Ezek kulturális beidegződések. A gyerek nem látja kárát. Annak viszont igen, ha nincs mit enni. Mert jelen esetben ezen az 50 ezer forinton az múlik.
2015. nov. 27. 17:24
 37/52 anonim ***** válasza:
0%

nem azért kell otthon tespedni a gyerekkel 3 évig, mert ez a kulturális beidegződés, hanem mert nagyon fontos az anya-gyermek kapcsolat szempontjából, mindamellett nem értem hogy aki nem akar a gyerekkel lenni otthon az mi a fenének vállal gyereket.

Persze, ha a megélhetés múlik rajta, akkor abban igaza van az utolsónak: a legrosszabb ha éhezik a gyerek, mert akkor nem csak a kapcsolat lesz rossz, hanem a fizikai egészség. Két rossz közül meg a kisebbiket.

2015. nov. 27. 18:09
 38/52 anonim ***** válasza:
73%
Mert mondjuk apuka is otthon akar maradni. Nekik miért van kevesebb joguk? Ezt komolyan nem értem. A férjem akart gyeden lenni, miért fosztanám meg a lehetőségtől? Nem lesz ettől a gyereknek rosszabb viszonya az anyukától, nem sérül lelkileg. Miért van az, hogy sok gyerek pl sokkal jobban kötődik az apukájához, annak ellenére, hogy az anyuka három évet otthon volt vele? Mert ez csak egy kis szelete a tortának, csak sok anyuka azt hiszi, ha meghozza ezt az "áldozatot", akkor ő már szuper anyuka lesz, és neki tutira jó kapcsolata lesz a gyerekével, pedig ez nagyon nem így van.
2015. nov. 27. 18:52
 39/52 anonim ***** válasza:
0%

de a kérdező nem azért akarja hogy gyeden legyen az apuka mert apuka azt akarja, hanem mert így jobban járnak anyagilag. És ez nagy különbség!!

mellesleg az én férjemet a guta ütné meg, ha én tartanám el míg ő otthon van, és lehet hogy ez beidegződés, és én maradi vagyok, de egyenlőre csak egy nő képes megszoptatni egy kisbabát...

2015. nov. 27. 20:23
 40/52 anonim ***** válasza:
100%

amit tettél na az a felelőtlenség. téged nem elküldtek hanem felmondtál a terhességed végén, eszednél vagy te?!?

menj el munkanélkülire, akkor kapsz csedet és gyedet, igaz minimálbérből, de még mindig jobb mint az a helyzet amit teremtettél...

na meg amit nem értek, hogy ha eljöttél a munkahelyedről, mégis hova akarsz visszamenni? szerintem el ne jöjjön a párod gyedre míg nincs munkahelyed, hisz egy 22 éves 2 gyerekes, ráadásul csecsemő az egyik, ezért nem igen kapkodnak a munkáltatók, főleg nem a jól fizetők

2015. nov. 27. 21:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!