Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 2014 07 31-én szültem! Megvolt...

2014 07 31-én szültem! Megvolta a munka viszonyom igy a legmagasabb összeget kaptam! Jelenleg is állományban vagyok de kislányommal gyesen! Ha most teherbe esnék ujra ezt a magas összeget kapom?! Vagy csak azt a kb 30000ft ot?

Figyelt kérdés
2015. nov. 25. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen magas összeget? A csedre, gyedre gondolsz?
2015. nov. 25. 12:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem értem. Ha jogosult voltál mindenre (mert azt mondod a legmagasabb összegre), akkor minimum 2015 év végéig kapnod kellene a gyedet (mert tavaly év végéig csedet kaptál).

Akkor most hogy is van ez?

És ha van munkaviszonyod, meg jogosultsági időd, akkor semmiképpen nem kapsz gyest, mindenképpen csedet/gyedet fogsz a másodikra is. Legrosszabb esetben a minimálbér lesz az alap.

2015. nov. 25. 13:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Én sem értem, tgyást kaptál fél évig, akkor most még 2016. 07. hóig gyedet kellene kapnod. Utána jön a gyes még 1 évig.
2015. nov. 25. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:
t gyast kaptam fél évig az volt kb 70-75 ezer, most meg kapom a gyedet ami 85 ezer szokott lenni
2015. nov. 25. 13:34
 5/8 A kérdező kommentje:
ez nem tudom hogy mennyire fontos?! :( t gyast kaptam most meg a gyedet... ha minden igaz .. ha most terhes lennék akkor mekkora lenne a pénzbeli ellátásom?!olvastam ha az elő gyermekem nem tölti be a 2 évet és addig szülök akkor megint magas lesz az összeg.. ha viszont betölti a két évet és utána szülök akkor tán csak a 30 e ft körüli összegre leszek jogosult?! igaz ez?
2015. nov. 25. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha megmarad a munkaviszonyod, akkor ugyanazokat a juttatásokat fogod kapni, mint az első esetében.

A 30ezer körüli összegnél gondolom a gyesre gondolsz. De ha van munkaviszonyod, akkor ugyanúgy csedet meg gyedet kapsz majd.

2015. nov. 25. 13:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Huh neked valami nagy kavar van a fejedben. (És azért tegyük hozzá a te csed/gyed összeged azért nem a magas kategória).

Na de a lényeg, ha még mindig megvan a munkaviszonyod, akkor tök mindegy mikor szülsz (a jelenlegi szabályok szerint, a nagyobb 4 éves koráig ha jön a következő baba), akkor vagy ugyanaz lesz az alapja, mint a mostani ellátásodnak (vagyis ugyanannyit fogsz kapni) vagy ha közben emelték a fizudat és azzal jobban járnál akkor az.

Amit még keverhetsz, hogy az ellátások az alábbi sorrendben járnak (munkaviszony esetén) csed 168 nap, gyed a gyerek 2 éves koráig (ill. neked még addig amennyi jogosultsági napod volt, vagyis ha megvolt a 562 nap akkor 2 éves koráig kapod), majd a 2. életév betöltése után a 3. életév betöltéséig kapod a gyest.

2015. nov. 25. 13:55
 8/8 A kérdező kommentje:
jaja de jo :) bocsi igen ugy nem vagyok tisztában ezekkel :D de igen ahogy a 7/7 válaszolja igy van :) nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2015. nov. 25. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!