Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jól tudom ha egyetemista...

Jól tudom ha egyetemista voltam és még csak fél éve dolgozom?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy ha egyetem után közvetlenül elkezdek dolgozni akkor csak 185 napot kell dolgoznom mielőtt ott hagyom a munkát baba miatt, mert 180 napnyi biztosítottságot át tudok hozni egyetemről, valaki járt hasonló cipőben? Köszi.

2015. nov. 17. 21:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi 7es;)most mr lassan 5honapja dolgozom uh remeljuk nem lesz gond;)mire el kell menni gyesre akkor mar meg lesz boven a 185nap.de jo tudni h ndm kell 1 evet varni;)
2015. nov. 18. 20:33
 12/19 anonim ***** válasza:

5 hónapja dolgozol.

9 hónap a terhesség.

5+9=14

14 > 12

Mi a fenéről is beszélünk?

2015. nov. 18. 20:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Na igen. A szülésig kell meglennie az 1 évnek, illetve a te esetedben a félnek, nem a teherbeesésig. :)
2015. nov. 18. 21:35
 14/19 A kérdező kommentje:

1 semelyikotok nem tudja h az vagyok e es miota

2 ha veszelyesztetett terhes vagy nem biztos h tudsz dolgozni es kijon az 1 ev

Emiatt kerdeztem a kerdest

2015. nov. 19. 12:48
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csakhogy a táppénzes időszak is beleszámít a jogosultsági időbe, hisz munkaviszonyba vagy. Annyira kell figyelni, hogy táppénzen csak annyi időt lehetsz amennyit előtte dolgoztál. Tehát ha pl. hónap munka után veszélyeztetett lennél, akkor csak hónapot lehetsz táppénzen, tehát nem tart ki a terhesség végéig, az meg úgy gáz.
2015. nov. 19. 13:33
 16/19 A kérdező kommentje:
pont ez volt a kérdésem lényege, a "biztosítottság" egyetem alatt 7 évig voltam biztosított (fizette a tb), szóval szerintem nem jó amit az utolsó válaszoló mondott. Táppénzre az mehet aki biztosított, egyetem alatt végig biztosított voltam:)
2015. nov. 20. 16:07
 17/19 A kérdező kommentje:

kimásolom amit találtam az OEP honlapján

Táppénz folyósítás időtartama a pályakezdők betegsége esetén

A pályakezdő fiatalok érdekeit szolgálja az a rendelkezés, amely szerint a folyamatos biztosítás tartamára tekintet nélkül táppénz jár annak, aki:

18 éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy

iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított.

mivel már diploma alatt dolgoztam ezért folyamatos volt a biztosítottság, de amugy itt még azt is irja hogy táppénz maximum 1 évre jár betegség esetén, a terhességre vonatkozó részleteket nem találtam még meg

2015. nov. 20. 16:12
 18/19 A kérdező kommentje:

Megtaláltam

"A táppénz az egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása, ápolása címén a gyermek egyéves koráig időbeli korlátozás nélkül jár. "

2015. nov. 20. 16:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Amit utoljára bemásoltál, az nem a terhességre vonatkozik, hanem már megszületett gyermek ápolására. Nem mindegy.

De amúgy a másik tekintetben igazad van, az iskola is szolgáltat biztosított időt Neked. Szóval akkor semmi gond, Neked már bőven meglesz minden, mindegy, hogy terhes vagy-e már, és ha igen mennyi idős.

2015. nov. 20. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!