Jól tudom ha egyetemista voltam és még csak fél éve dolgozom?
5 hónapja dolgozol.
9 hónap a terhesség.
5+9=14
14 > 12
Mi a fenéről is beszélünk?
1 semelyikotok nem tudja h az vagyok e es miota
2 ha veszelyesztetett terhes vagy nem biztos h tudsz dolgozni es kijon az 1 ev
Emiatt kerdeztem a kerdest
kimásolom amit találtam az OEP honlapján
Táppénz folyósítás időtartama a pályakezdők betegsége esetén
A pályakezdő fiatalok érdekeit szolgálja az a rendelkezés, amely szerint a folyamatos biztosítás tartamára tekintet nélkül táppénz jár annak, aki:
18 éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy
iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított.
mivel már diploma alatt dolgoztam ezért folyamatos volt a biztosítottság, de amugy itt még azt is irja hogy táppénz maximum 1 évre jár betegség esetén, a terhességre vonatkozó részleteket nem találtam még meg
Megtaláltam
"A táppénz az egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása, ápolása címén a gyermek egyéves koráig időbeli korlátozás nélkül jár. "
Amit utoljára bemásoltál, az nem a terhességre vonatkozik, hanem már megszületett gyermek ápolására. Nem mindegy.
De amúgy a másik tekintetben igazad van, az iskola is szolgáltat biztosított időt Neked. Szóval akkor semmi gond, Neked már bőven meglesz minden, mindegy, hogy terhes vagy-e már, és ha igen mennyi idős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!