CSED-GYED igénylés két gyerek esetén. Lehetséges ilyen?
Nem. Egy háztartáson belül csak az egyik szülő igényelheti az ellátásokat egyszerre.
Szerintem már az is nagy könnyítés, hogy egyszerre lehet 2 gyerekre igénybe venni, nem kell telhetetlennek lenni.
1-es vagyok:
"Ha a szülők a közös háztartásban élő több gyermek jogán egyidejűleg gyermekgondozási segélyre, gyermeknevelési támogatásra és pénzbeli ellátásokra, baleseti táppénzre is jogosultak, választásuk szerint – a gyermekápolási táppénz kivételével – a gyermekek után járó ellátásokat csak az egyik szülő veheti igénybe."
Köszönöm a válaszokat. Sejtettem egyébként, hogy ez a helyzet - túl szép lett volna, ha nem :D -, csak én sem találtam a CSED-nél és a GYED-nél erre vonatkozó leírást.
(Mindenkit felpontoztam, kivéve a 2-es válaszolót - őt egyáltalán nem pontoztam.)
Még egyszer köszi, további szép napot nektek. ;)
Nem lehet, te kaphatod a legkisebbre a csedet és a gyedet a legnagyobbra egyszerre. Mivel apa nem lehet cseden.
Esetleg azt lehet majd, hogy a csed lejárta után apa megigényli a gyedet a kicsire és a nagyra is, de akkor meg nem dolgozhat, míg a kicsi be nem tölti az 1 évét, vagyis fél évet nem dolgozhat kb.
Ha a legkisebb is betölti az 1 évét, akkor apa kérheti úgy a nevére a legkisebb után és a nagy után is a gyest, akkor már gondolom, hogy dolgozik mellette. Ebben az esetben neked el kell dönteni, hogy mit csinálsz, mivel a fizetés nélküli szabid megszűnik, ha nem engedi tovább a munkáltató, hogy úgy legyél otthon fizetés nélkülin, hogy már nem vagy gyeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!