Hogyan tudnám igazolni, hogy egyedül neveken a két gyermekem?
Férjemmel egy hosszadalmas válás közepén vagyunk, ahol megítélték nekem a gyerektartás juttatását.
Mivel nem váltunk el, és segíti két kiskorú gyermekem, erre nem tartanék igényt, viszont:
Az egy főre jutó jövedelem abszolút nem magas, és ha hivatalosan is egyedül nevelném két gyermekem (válás nélkül), akkor járna a kiemelt családi pótlék, 90%os buszjegy, tankönyv támogatás, csupa olyan dolog, ami megkönnyítené a gyerekeim életét.
Úgy hallottam, erre van lehetőség.
Hogyan?
Előre is köszönöm :)
Ha házas vagy, nem vagy egyedülálló.
Az elemelt családi pótlék kb. 1500 ft. Semmi más nem jár az egyedülállóságért. Minden más jövedelemhez kötött.
Pusztán egyedülállóság miatt nem fogsz kapni se 90%-os buszjegy kedvezményt, se tankönyvtámogatást.
Én 160-ból nevelek VALÓBAN egyedül 2 gyereket, és már én sem kapok semmit. Még ebédtámogatást sem az oviban.
A gyerektartást meg nem neked ítéli meg a bíróság, hanem a gyerekeknek.
Amúgy utána olvastam, és a 90 %-os buszjegy a "fogyatékosok kedvezményeinél" van feltüntetve, amit én úgy értelmezek, hogy akik betegség miatt kapják az emelt családit, azoknak jár.
Bementünk a bíróságra a fogadónapon, segítettek megírni a keresetet melyet beadtunk, hisz korábban megítélték a gyermektartást, így ezt a bírónő jogerőre léptette, bár a "férjemtől" még mindig nem kérem. Ezzel megemelkedett a családi pótlék, majd benyújtottunk egy kérvényt a helyi kirendeltségre a pmesteri hivatalba, egyéb papírokkal együtt, pl. egy főre jutó nettó jövedelem, másik lányom betegsége, így mindkét gyermekemnek jár a csp mellett 90%-os buszjegy, ingyenes BKV, 50%-os tk-támogatás:
Kedves utolsó válaszoló! Kötözködő hangvételű válaszadókat nem akartam volna a részletekkel untatni, esetleg ötleted adni, hogy ők hogy járjanak el, vagy hogy "segítsenek másokon". Ennek ellenére kedves válaszod miatt mindegyik válaszoló, akit korábban nem értékeltem Hasznosnak, részesült a Nem hasznos jelzőben.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!