Én kivettem az összeset és nem szóltak érte, hiszen később is csak halmozódna, amit a munkába visszatéréskor elvileg ki lehet venni.
2015. okt. 30. 15:00
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. És melyik hónapban szültél? Gondolom ha november-december környékén vetted ki, akkor nem szólnak, én viszont jövő év eleje felé fogok,tehát úgy kezdeném az évet... de nem tudom, hogy törvényben meghatározott-e
2015. okt. 30. 15:05
3/11 anonim válasza:
Tavaly júliusban szültem. Kérdezd meg a munkáltatódat.
2015. okt. 30. 15:06
4/11 anonim válasza:
Kiveheted, semmi nem tiltja. Ha nem vagy terhes, akkor is kiveheted akár januárban előre az egész évit - azért maximum amiatt szólhatnak, hogy egyszerre sokat hiányoznál és nehezebb lenne helyettesíteni. De jogszabály nem tiltja.
2015. okt. 30. 15:14
5/11 anonim válasza:
Én is kivettem az egész évit, áprilisban szültem.
2015. okt. 30. 15:15
6/11 anonim válasza:
"akkor is kiveheted akár januárban előre az egész évit "
Ahogy azt Móricka hiszi.
A munkáltató csak az időarányosat köteles kiadni. És ritka az olyan hülye munkáltató, amelyik el is engedi a munkavállalóját többre, mint ami addig jár.
DE
a terhesség más téma. Elvileg ilyen esetben is csak az időarányost lehetne, de (többnyire) engedik az egészet.
2015. okt. 30. 15:23
7/11 anonim válasza:
4-esnek
A szabadság egy részével a munkáltató rendelkezik, úgyhogy nem fogja kiadni januárban az összeset. A terhesség más tészta.
2015. okt. 30. 15:27
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tehát gyakorlatilag megegyezés kérdése az egész. Aktív dolgozónál egyértelmű, hogy nem lenne érdemes kiadnia az egészet, de így, hogy abban az évben már biztosan nem dolgoznék lehetséges, hogy számára sem lenne értelme megtartani az én szabadnapjaimat.
2015. okt. 30. 15:44
9/11 anonim válasza:
Azt is vedd számításba, hogy változtak a szabályok.
Már nem jár a gyed teljes egészére szabadság, csak az első fél évére. Így a CSED-del együtt összesen 1 évnyi szabadsággal rendelkezhetsz majd, akkor is, ha 3 évig leszel "oda".
A bölcsibe, oviba való beszoktatáskor pedig jól jön pár nap plusz.
2015. okt. 30. 15:55
10/11 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, beszoktatáshoz pont jól jönne kb. egy éves szabi. Valójában a munkahelyem/pozícióm megmaradásában vagyok bizonytalan, ezért gondoltam rá, hogy kivenném, mielőtt nehézkessé válna, vagy nem lesz rá alkalmam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!