Jár vagy nem jár a Gyed?

Figyelt kérdés
Fèl èv munkaviszony után jár a gyed, ha előtte 1 èvig segèlyen voltam (aktîv korúak ellátását aptam, 22000 ft) , a segèly előtt másfèl èv folyamatos munkaviszonyban álltam. Tehát folyamatosan volt biztosîtásom az utobbi 3 èvben!
2015. okt. 28. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Szülést megelőző 2 évben kell 365 biztosított napnak lennie. A segély nem biztosítási jogviszony. Csak az álláskeresési járadék ideje számítható bele a jogosultsági időbe.

Mikor szülsz pontosan? Mikor mit kaptál pontosan dátum szerint?

2015. okt. 28. 11:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Májusban lesz meg az 1 èv munkaviszonyom. Jövőre tervezzük a babat! Akkor jelenleg csak gyest kapnèk, ha most teherbe esnèk?
2015. okt. 28. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Mivel már autusztusban teherbe kellett volna esned, hogy májusban szülj (hogy meglegyen az 1 év)... hát lapozd fel a régi matekfeladatkönyvet és tippeld meg.
2015. okt. 28. 11:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem tudom h h működik, es h mikortól kell szamolni, azèrt kèrdezem , nem kell egyből a metekkönyvvel jönni. A hètvègèk is beletartoznak a 365 napba?
2015. okt. 28. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, hiszen a munkaviszonyod hétvégén is fennáll...
2015. okt. 28. 12:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. okt. 28. 12:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Szülést megelőző 2 évben kell lenni 365 biztosított napnak.

Pl. Ha 2016 május 10-én szülnél, akkor 2014. máj.10-2016.máj.10. között kell lenni 365 biztosított napnak.

Természetesen a hétvégék is beleszámítanak és azok a napok is, amiket táppénzen töltesz.

2. feltétel, hogy a csed, gyed igényléskor is legyél biztosítva, vagyis igényléskor v. szüléskor is meglegyen a munkahelyed.

2015. okt. 28. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy az, az idő, amire aktív korúak ellátását kaptál, az nem biztosított idő. Az, az idő, amire álláskeresési támogatást kaptál, az igen!!

A másfél év munkaviszonyból akkor számítható bele idő, ha abból esik a szülést megelőző 2 évre.

2015. okt. 28. 14:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitseget!
2015. okt. 29. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!