Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » TerhesVagyok. Probaidom1....

TerhesVagyok. Probaidom1. honapjat töltöm új munkahelyemen. Januar31ig szol a szerződés. Emelgetnem kell és8órás álló munka. Ha most szólok elkuldhetnek a próbaidő miatt? Ha igen milyen jarulekra vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
2015. szept. 24. 13:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Akkor ahhoz hogy kapjak támogatást,dolgoznom kéne januar végéig es ha akkor hosszabittanak,szoljak rola?! De én inkabb oszinte leszek es szólok minthogy addigra látszódjon rajtam es eszre vegyek. Eleg vékony testalakatom van. Ha meg elküldenek 9honapig semmit nem fogok kapni?
2015. szept. 24. 14:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

nem kapnál gyedet, nem tudsz kérvényt benyújtani, hisz élő munkaviszony is kell a szülés pillanatában, nem csak 365 nap. de bonyolultabb a dolog, mert nem lenne elég 2 hónapot dolgoznod, hogy véglegesítsenek, többet kéne, mivel annyit lehetsz tp-en amennyit dolgoztál. tehát most 1 hónapig lennél jogosult tp-re, viszont még 8 hónapig terhes leszel...

munkanélküli meg nem jár ha most voltál, 3 évenként lesz 3 hónapod, az 1 hónap semmit nem számít

2015. szept. 24. 14:46
 13/20 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha bő ruhákba jársz talán el tudos titkolni, de ki tudja hogy megéri e...

Ha nincs meg a 180 nap akkor csak gyest fogsz kapni.

2015. szept. 24. 14:47
 14/20 A kérdező kommentje:
Értem. Az a baj hogy ez egy gyár. Es álló munka van. Emelgetni,fúrni kell. Ha ezt elmondom a dokinak táppénzre küldhet. Viszont ha ez lesz bennt is szólnom kell. Es gondolom az hogy dolgozni szeretnek amig birom... Engednek?
2015. szept. 24. 14:57
 15/20 anonim ***** válasza:
semmi sem jár ha felmondanak vagy nem hosszabbitanak,tp sem,és mivel nem leszel biztoitott igy szüléskor igy csak a gyest+családit fogod kapni
2015. szept. 24. 15:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
felejtsétek el a 180 napot, 365 napnak kell lennie és a szülés napján fennálló biztosítotti jogviszonynak. a 180 napnak a számításnál van jelentősége, ennyi napi jövedelmed fogják ugyanis venni alapesetben, már ha van ennyi, ha nincs akkor is kapsz gyedet csak nem a 180 napi jövedelmed alapján. de 365 biztosítotti napnak mindenképp kell lennie!!
2015. szept. 24. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Terhesen nem éri meg ilyen munkát végezni. ne kockáztass
2015. szept. 24. 20:09
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Annyit még kérdeznék... ma voltam nőgyógyásznál. azt mondta korai terhességem és ugy néz ki ketten vannak. Ha én most ugydönzök hogy nem dolgozok jan.31ig amig a szerződésem szol csak még esetleg év végéig amig nem nagy a pocim,akkor erre a pár honapra jár táppénz amit ledolgoztam? vagy nem? Bocsi a tudatlanságom miatt.
2015. szept. 25. 17:00
 19/20 A kérdező kommentje:
16.hozzászoló a Gyedet mi alapján kapnám ha nem lenne jogviszonyom? Az elmult évben kell meg lennie 180 napomnak? vagy hogy? ezt sosem értettem... bocsi :)
2015. szept. 25. 17:04
 20/20 anonim ***** válasza:

uh :) pont azt írta az a válaszoló, hogy ha nincs munkaviszonyod akkor NEM VAGY JOGOSULT GYEDRE!

és nem, nem 180 napot néznek hanem 365-öt!

ha megvan a 365 nap ledolgozott időd és szülés pillanatában van még munkaviszonyod akkor jön ez a 180 nap, ezt nézik az összeg megállapításánál. tehát fél év bért néznek, hogy megállapítsák mennyi gyedet kapsz.

amit meg írt, hogy ha nincs meg a 180nap, ez meg elég speciális eset, olyankor fordul elő, ha mondjuk terhességed közepén váltasz munkahelyet vagy 2 gyereked között rövidebb időre visszamész dolgozni.

2015. szept. 25. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!