Van valakinek adókedvezményhez hivatalos apasági nyilatkozat nevű (azt hiszem) nyomtatványa?
Ezt az egy papírt kell kitölteni, semmi mást:
Ha még terhes vagy, akkor elkérhetik a házassági anyakönyvi kivonatot, mivel magzati adókedvezményt az apa csak úgy veheti igénybe, ha a szülők házasok. De nektek ez nem jelent problémát.
Ha már megvan a pici, akkor max. születési anyakönyvi kivonatot kérhetnek, de igazából egyiket sem kellene. Ha magzat után kéritek, akkor mindenképp legyen meg az orvosi igazolás, hogy betöltötted a terhesség 91. napját. De, ezt sem tarthatja meg a munkáltató, max. megnézheti, neked kell magadnak elrakni 5 évig.
Szóval, eredetileg bőven elég a nyomtatvány, amit linkeltem, nincs semmilyen apasági nyilatkozat nyomtatvány az adókedvezményhez, főleg mivel ti még házasok is vagytok, így elég a házassági anyakönyvi kivonat.
Ha a férjed az apa minek apasági nyilatkozat.
Egyébként a családi kedvezmény igénybevételéhez csak az az egy nyomtatvány kell, amit már előttem is belinkeltek, max még az orvosi igazolás másolatát kérhetik. Ezen kívül semmit!!!!!
Szerintem erősen csesztetés szaga van a dolognak!
Én bevittem a munkaügyre az orvosi igazolást, meg 2 példányban az adókedvezményre jogosító nyomtatványt, meg sem kérdezték, hogy "ki ez a fickó, akit ráírtam" - merthogy "csak" élettársak vagyunk a Párommal. Leigazolta a Párom munkahelye, hogy: Oké, nem ő veszi igénybe. Majdan leigazolta az enyém, hogy: Oké, én veszem igénybe.
Ennyi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!