Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha gyedből nem élek meg, és...

Ha gyedből nem élek meg, és ezért nem látom értelmét olyan m. helynek ahol szintén ennyi a fizetés, akkor miért mosolyognak ki gúnnyal?

Figyelt kérdés

lassan hatalmas a rezsitartozásom, kb nincstelen szinten élek, persze a gyermeknek van enni, ruhája, stb.(egyedülálló helyzet)és mindezt gyed, plusz csp-ból.

nemsokára csak gyesre leszek már jogosult.(amivel nem is számolok)

igyekszem olyan helyekre jelentkezni, ahol a munkaidő legalább félig igazodik a bölcsinyitvatartáshoz(pl reggel be tudom vinni a gyereket)és többet fizet bejárási költséggel is terhelve, mint amennyiből most sínylődöm.

ezt magyaráztam egy többműszakban dolgozó, "jól" kereső ffi ismerősömnek, akivel mindig megbeszéljük mit hogy lenne jó az életben, stb

és kifejtettem, hogy pl felvennének x helyre dolgozni, de sajnos pont annyi a fizetés minusz bejárási költség(ez utóbbi muszáj, mert messze van a bölcsitől és ugye időre kell beérni)mint amennyiből most élek az "éhhalál" küszöbén. és így nem vállalhatom el.

erre jött egy kinéző, lenéző gúnymosoly, és nem szólt semmit, meg hümmögés, szóval ami nagyban hasonlít ahhoz, am összefoglalja a véleményt azokról, akik inkább segélyen vannak, mint dolgoznának..

de szóval akkor nem érti a tökfejével miről papoltam eddig..?vagy?

2015. szept. 8. 15:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
pont ezt akartam írni mint a 10es. gyed extrán még nem gondolkodtál?
2015. szept. 8. 17:46
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

"nemsokára csak gyesre leszek már jogosult."

Én ezt úgy értelmezem, hogy a 2-t tölti lassan a gyerek, és eddig esze ágában nem volt dolgozni.

2015. szept. 8. 17:57
 13/27 A kérdező kommentje:

novemberig kapom a gyedet, gondoltam addig van még esélye másik munkát találni, amivel nem ugyanott leszek mint ahol most állok.(8)

alacsony költséges a lakás

a gyt megítélése még mindig folyamatban van csak, ülnek az ügyön

amúgy képzett vagyok(több irányban) és tudok id.nyelvet.(a város a kicsi, kevés m.hely )

a gyed 64 e. + csp. levezethetem, hogyan nem lehet ebből kijönni egyedül gyerekkel de gondolom nem kell részletezni.

a 10 es válaszoló felvetése már taglalva, másik kérdésemben

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..

a gyerek 1,5 éves sincs ,nem kapom a gyedet 2 éves koráig, csak 1,5 éves koráig

2015. szept. 8. 20:49
 14/27 A kérdező kommentje:

a linkelt kérdésemben azt javasolták, ahogy a gondozók is, hogy jobb maradni végig gyeden otthon a gyerekkel(tekintve, hogy csak gyes alatt mehet bölcsibe, különben munka alatt nem tudnám beszoktatni)

az utolsó kommentben meg levezettem, hogy pláne még minuszosra is jönnék ki alacsony fizetésű melóval.

2015. szept. 8. 20:57
 15/27 anonim ***** válasza:
Akkor oda kell állni apuka elé, és addig nem tágítani, amíg nem fizet havi (hasamra ütök) harminc ezer forintot.
2015. szept. 8. 21:22
 16/27 A kérdező kommentje:

azon is rajta vagyok.

a bírósági levél több mint valószínű nála van, plusz ma kapta meg, amiben pontról pontra sorolom miket intézzen, ha apának aarja magát tudni.

2015. szept. 8. 21:30
 17/27 anonim ***** válasza:

sok ismerősöm van aki gyed mellett visszament dolgozni és mégis bölcsi a gyereke,szoval ez hülyeség h nem lehet gyed alatt bölcsis a gyereked.

ez a gyed extra lényege h visszamehetsz dolgozni,és kapod a gyed-et.szerinted aki igy tesz nem adja bölcsibe a gyerekét?

2015. szept. 9. 06:29
 18/27 A kérdező kommentje:
Gyed mellett csak akkor mehet bolcsibe ha van munka is.de ha lenne munkam akkor meg nem tudnam beszoktatni. A tobbi anyukanak aki gyeden van, van munkaviszonya es a felgyult szabadsag letoltese alatt szoktatja be
2015. szept. 9. 13:42
 19/27 A kérdező kommentje:
Amit linkeltem abban van ez kitargyalva.
2015. szept. 9. 13:43
 20/27 A kérdező kommentje:
Aki gyeden van es nincs munkaviszonya annak a gyereke nem mehet bolcsibe csak gyeS alatt
2015. szept. 9. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!