Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Táppénz és Gyes egyszerre?

Anett1990 kérdése:

Táppénz és Gyes egyszerre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 2éves múlt a kislányom,8 hetes terhes vagyok. Ki szeretnék venni legalább 1 nap szabadságot,hogy igényelni tudjam a táppénzt. Munkáltatóm mondta,hogy hívjam fel az államkincstárt,de Ők azt mondták,hogy nem hozzájuk tartozik (igazából nem is értették,hogy mit akarok) Írnom kellene a munkáltatómnak? Vagy hogy működik ez? Mit írjak? Előre is köszönöm a válaszokat :)
2015. szept. 2. 08:55
 1/3 anonim ***** válasza:
A helyileg illetékes TB-t hívd fel.
2015. szept. 2. 09:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, ki kell venned legalább 1 nap szabit, és akkor igényelheted a táppénzt. Nem értem a munkáltatód miért jött az államkincstárral, nekik semmi közük ehhez, az OEP utalja a táppénzt. De amúgy nem is kell őket megkeresned ezügyben. A munkáltatódnál kell jelentkezned (ahogy tetted is), írni egy papírt, hogy szeretnéd megszakítani a fizetés nélküli szabadságod, majd aztán táppénzre mennél.
2015. szept. 2. 10:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet. Nem értem miért küldtek a munkahelyedről a MÁK-hoz. Írni kell egy nyilatkozatot amiben kérvényezed a munkáltatódtól a fizetés nélküli szabadságod megszakítását, megbeszéled velük, hogy hány nap szabit vennél ki és annak lejárta utántól pedig táppénzen leszel.
2015. szept. 2. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!