Lenne abból hátrányom, ha munkahelykeresésnél letagadom a gyereket?
Ezt soha nem értettem, hogy hogyan derül egyáltalán ki?
30 évesen volt egy munkakeresős időszakom, kb. 15 állásinterjún voltam, de soha, sehol nem került szóba a gyerektéma.
Igen, ez nálam is mindig standard kérdés volt, hogy mikorra tervezem a gyereket :)
Meg valahol konkrétan meg is mondták, hogy azért nem vesznek fel, mert biztosan szülni akarok már.
Na akit felvettek arra a helyre, az fél évben belül elment táppénzre, mint veszélyeztetett terhes. Jót röhögtem :D
utolsó előttinek ment előző kommentem.
a gyerektáppénz nem tudom hogy működne, igazából első gyerek, azt sem tudom hogy most a bölcsis orvos írna ki rá, vagy a gyerekorvos, vagy egyáltalán hogy működik. de vészesetben vannak szitterek a játszóbölcsiben és már beszélgettünk erről a gondozóval, hogy szoktak vállalni beteg gyereket, aki otthon van, vagy el tud jönni hozzám, vagy megbeszélés kérdése inden, több szitter van a bölcsikben(volt gondozók, vagy részmunkaidősek, stb).
anno még gyrek nélkül is rákérdeztek nálam is az előző munkahelyemnél.
amúgy eléggé tartalmas a szakmai múltam, ha több ezer jelentkező is van, akkor is az elsők közé tartozom, gyerek nélkül velem kezdték az első interjukat is a cégek.
2es vagyok
10es nagy eséllyel ezért nem :-( anno én is jelentkeztem egy állásra,odamentem 20-21 évesen nulla tapasztalattal, meg a 40 éves nő 20 év tapasztalattal. neki volt két gyereke,nekem egy se. engem vettek fel. közös interjúztatás volt,ezért tudom,hogy neki volt
jó lenne tudni a buktatókat, ha letagadnám, mi lenne aztán, a fentieken kívül
hány nap szabit ne kapnék meg?
és még mi jöhet?
Nekem egyetlen interjún kérdeztek rá, én udvariasan visszakérdeztem, hogy "Ön az én helyemben, ismerve a jogszabályokat, mit felelne erre a kérdésre?"
Elnézést kért az interjúztató, mentünk tovább a szakmai résszel és felvettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!