Lemondjam a gyedet vagy ne? Bölcsibe beszoktatás miatt
mivel nincs munkám, gyed mellett nem kezdhet, csak ha gyest kapok.(gyed és családin kívül semmilyen egyéb jövedelmem nincs)
viszont ha lesz munkám, mennem kell dolgozni, nem tudom beszoktatni(egyedülálló vagyok, segítségem nincs, és másra nem is bíznám a beszoktatást)
tehát ahhoz hogy be tudjam szoktatni, le kellene mondani a gyedet és addig élnék gyesből, míg nincs munka.
viszont garancia sincs arra, hogy hamar találok munkát.
Ha 1 éves elmúlt a kicsi, akkor a gyedet ugyanúgy kaphatod tovább, ha bölcsibe megy. Azt nem tudom mennyire zsúfolt a bölcsi, mert ugye sok helyen csak azokat veszik fel, akik ténylegesen dolgoznak és hoznak róla igazolást.
Nálunk elég sok gyerek jár "csak úgy" bölcsibe, tehát hogy anya nem dolgozik vagy csak mondjuk magántanár és néha néha ugyan ad órát, de ő mindennap megy a bölcsibe, attól anya még kapja a gyedet. Szóval semmiképp ne mondd le, nem is lenne értelme, hiszen a folyósítást nem befolyásolja, csak ha még nincs 1 éves.
elmúlt egy éves, a bölcsibe fel van véve, de azt mondták munka nélkül nem járhat
tehát nincs olyan hogy gyed + bölcsi
csak olyan hogy gyed + munka + bölcsi
de én attól tartok, ha munkám lesz nem fogják tolerálni hogy beszoktassam
ezért gondoltam, hogy hamarabb kellene beszoktatni gyedet leondani gyesen lenni
aztán ha lesz munkám újra kérhetem a gyed folyósítását tovább
mert nincs munkám és úgy nem járhat a bölcsibe.
de ha csak gyesen vagyok, akkor munka nélkül is járhat a bölcsibe, be tudom szoktatni és utána(ha lesz)azonnal tudok menni dolgozni
erre válaszoltam
"De miért kellene lemondanod a gyedet, még mindig nem értem."
"Az csak egy dolog, hogy bizonyos bölcsikben előre veszik azojat akik tutira mennek munkába, de ha van hely akkor járhat úgy is ha nincs munkád."
a felvételi papiron az állt a feltételeknél, hogy amúgy egyedülállóakat előre kell sorolni(valami törvény)...ettől függetlenül nem így van, mert nincs munkám...
a papiron az is állt, munkáltatói igazolás kell, akinek nincs, az hozzon szándéknyilatkozatot hogy majd foglalkoztatni akarják. ettől függetlenül ez se így van (szándéknyilatkozatot tudnék íratni)
nagyon sajnos nem értettem félre semmit, mert úgy kiakadtam, hogy még az igazgatót is lehíták, és ő is azt mondta m.iszony nélkül nem hozhatom a gyereket, max gyes alatt. neki is mondtam, hogy de úgy meg hogy dolgozzak...?ő megértést tanúsított amúgy.
csak a félreértések elkerülése végett:
a gyerekem már felvételt nyert a bölcsibe!
csak épp nem szoktathatom be, mert nincs munkám, ill nem vagyok GYES-en.
és ez itt a baj, mert ha mellettem a gyerek, nem is tudok dolgozni, ha meg dolgozok, hogy szoktassam be??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!