Hogyan jár táppénz?
igen, húzzad minél tovább. még 2 hónapot húzzál le.
jó hír, hogy méltányossági gyedet igényelhetsz ilyen esetben, az pont arra van, ha valakinek csak pár nap (max 1 hónap) hiányzik az 1 évhez... :) de járj nagyon utána és jól számolj ki mindent. 6 hónap ledolgozottnak azért mindenképp meg kéne lennie!
De ase tudom hogy pl bejelentenem a munkahelyemen hogy terhes vagyok mik a lehetséges verziók... azt mondanák viszlát kivagy rúgva...
2 jo dolgoz amedig bírod es utána el mehetsz táppénzre
3 rögtön a bejelentés követően táppénzre küldenenek?
1. nem rúghatnak ki, ha letelt a próbaidő, terhesen védett vagy
2. a munkáltatód nem küldhet tp-re. ha veszélyes a munkaköröd terhesen akkor fel kell ajánlania olyan munkakört amit terhesen is lehet.
3. ha nincs ilyen akkor se tp-re mész, hanem távolléti díjat kapsz
4. tp-re csak orvos küldhet és annak oka van akkor.
ha nem vagy veszélyeztetett és rendben van a munkahelyed (nem veszélyes anyagokkal dolgozol), akkor dolgozzál csak még pár hétig!
utána ha megvan annyi időd amennyit tp-n szeretnél lenni, akkor is szerintem a szabikat vedd ki először. aztán drukkolj, hogy ne jöjjön hamarabb a babád még pár nappal se ;)
Szabim már nem jar ebbe az évbe.. Beteg voltam és abból vették el.
Én dolgozni akkarok amedig csak bírom mert evvel a pár hónap le dolgozót idővel a s... törölhetem ki... meg se szülnék és már lejarna. Táppénz alatt is fel ál a munkaviszony?
Táppénz annyi időre jár, ameddig elötte dolgoztál.
Ha összesen 4 hónapot dolgoztál, akkor 4 hó táppénz jár.
De ha nincs meg 365 nap biztosítottságod szülésig, akkor nem fogsz kapni csedet és gyedet sem, kivéve ha a méltányosságit megítélik, de az is csak a csedre fog vonatkozni.
Tényleg egyetlen napot sem dolgoztál ezelőtt a munkahelyed előtt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!