Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy csináljam hogy ne birjana...

Hogy csináljam hogy ne birjanak ki rúgni?

Figyelt kérdés
6hettes terhes vagyok. 4honnapja dolgozom előző honnapba a próbaidőm is le járt (igaz nem kellet alá irnom semmit hogy a próbaidő lejárt ) Csak dolgozom tovább. Mikor és hogyan mondjam el a főnökömmnek hogy terhes vagyok ( szerintem ha csak simán kozolnem kirugna) Segítsetek :(
2015. júl. 24. 20:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Tehát annyi időre mehetek táppénzre amenyit le dolgoztam? Ez új.... olvastam erről de én azt hittem 3 évig vagy 1 nem tudom pontosan.
2015. júl. 24. 21:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
az eszed tokjára mentél, 10, nem két év tp-re.
2015. júl. 24. 21:59
 13/17 anonim ***** válasza:

Legfeljebb 1 ev tappenzre mehet valaki, ugyanakkor ha nincs 2 even belul 1 ev munkaviszonya vagy pedig 30 napnal hosszabb ideig szunetelt a biztositasa, akkor max. annyi idore mehet, amennyit a jelenlegi helyen lehuzott.

Kerdezo eseteben max. 4 ho lehetseges.

2015. júl. 24. 23:04
 14/17 Ditta323 ***** válasza:

Védett vagy, még ha nem jelented be akkor is. Nem tud kirúgni tp alatt.

Ahol dolgoztam anno azt a céget sem tudják megszűntetni, mert itthon vagyok GYED-en (kicsit bonyolultabb az ügyem).

2015. júl. 24. 23:07
 15/17 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. pedig azt hittem érthető, hogy csak fricska :D

én még ennyire primitív, írni nem tudó egyénnel, mint a kérdező, itt még nem találkoztam....

2015. júl. 25. 08:29
 16/17 A kérdező kommentje:
Primitív: ) értelek: ) aha: ) igen :D. A többiek akik PRIMITÍV megjegyzés nélkül válaszoltak köszönöm: )
2015. júl. 25. 10:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Na, igen, 4 hónap táppénzre mehetsz.

Védett vagy, ha valóban lejárt a próbaidőd és határozatlan a munkaszerződésed. Ez esetben nyugodtan bejelentheted, mert nem rúghat ki, ez 100% és hidd el, ő is tudja. Munkaszerződésben nézd meg, mennyi a próbaidő pontosan és határozatlan-e a munkaszerződésed.

Egyébként max. 1 évig lehet elmenni folyamatosan táppénzre, akkor is, ha valaki már 5-10 éve dolgozik egy helyen.

Viszont te arra figyelj, hogy a csedhez és gyedhez 365 biztosított nap kell!!

2015. júl. 25. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!