Hogy csináljam hogy ne birjanak ki rúgni?
Legfeljebb 1 ev tappenzre mehet valaki, ugyanakkor ha nincs 2 even belul 1 ev munkaviszonya vagy pedig 30 napnal hosszabb ideig szunetelt a biztositasa, akkor max. annyi idore mehet, amennyit a jelenlegi helyen lehuzott.
Kerdezo eseteben max. 4 ho lehetseges.
Védett vagy, még ha nem jelented be akkor is. Nem tud kirúgni tp alatt.
Ahol dolgoztam anno azt a céget sem tudják megszűntetni, mert itthon vagyok GYED-en (kicsit bonyolultabb az ügyem).
10-es vagyok. pedig azt hittem érthető, hogy csak fricska :D
én még ennyire primitív, írni nem tudó egyénnel, mint a kérdező, itt még nem találkoztam....
Na, igen, 4 hónap táppénzre mehetsz.
Védett vagy, ha valóban lejárt a próbaidőd és határozatlan a munkaszerződésed. Ez esetben nyugodtan bejelentheted, mert nem rúghat ki, ez 100% és hidd el, ő is tudja. Munkaszerződésben nézd meg, mennyi a próbaidő pontosan és határozatlan-e a munkaszerződésed.
Egyébként max. 1 évig lehet elmenni folyamatosan táppénzre, akkor is, ha valaki már 5-10 éve dolgozik egy helyen.
Viszont te arra figyelj, hogy a csedhez és gyedhez 365 biztosított nap kell!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!