Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy csináljam hogy kapjak...

Hogy csináljam hogy kapjak gyedet?

Figyelt kérdés
Lehet terhes vagyok de jelenleg munkanélkülin vagyok szept. 9-ig. Volt egy munkahelyem a kislányommal onnan mentem szülni de gyes után nem tudtak visszavenni ezért elküldtek és munkanélkülire mentem (pár nap van a kettő között).

2013. aug. 16. 08:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A szülést megelőző 2 évben ugye meg kell lennie a 365 biztosított napnak. Nem írtad, mettől-meddig volt munkaviszonyod, mióta nincs munkaviszonyod. A munkanélküliből az, az idő számít biztosított időnek, amire kaptál álláskeresési segélyt is!

Ha terhes vagy, akkor kb. április körül szülnél, tehát a 365 biztosított napnak, vagyis 2012 április és 2014 április között.

A szüléskor is munkahellyel kell rendelkezned vagy álláskeresési segélyen kell legyél, különben nem jár gyed, akkor sem, ha megvan a biztosított időd. Mivel most gondolom kihasználod már az álláskeresési segélyen töltött idődet teljesen, így mindenképpen munkahelyre van szükséged, hogy tudj tgyást és gyedet kapni.

2013. aug. 16. 08:32
 2/11 A kérdező kommentje:
Március közepén járt le a gyesem akkor kiadták a szabikat az után 5 nap múlva mentem a munkanélkülibe álláskeresési támogatást kapok. Akkor biztosított vagyok szept. 9-ig? De mi legyen utána?
2013. aug. 16. 08:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Annyira nem bonyolult a képlet, ha találsz munkát, akkor van esélyed, ha nem, akkor csak gyest fogsz kapni.
2013. aug. 16. 08:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Munkát kell keress, máshogy nem tudsz gyedet igényelni. Mindenképpen kell munkahely, hogy tudj tgyást és gyedet igényelni, mert csak úgy nem lehet, hogy munkanélküli vagy ellátás nélkül.

Az sajnos nem elég, hogy a tb-d magad után fizeted, mindenképp munkahely kell, mert álláskeresési segélyre már nem tudsz menni, hiszen azt most kihasználod.

2013. aug. 16. 08:57
 5/11 A kérdező kommentje:
De ha találok is nem biztos hogy fixre felvesznek hanem lesz próbaidő és ha nem hosszabbítják meg akkor mi lesz? Ha ismerősöm bejelent az megoldás? És meddig kéne hogy "dolgozzak" így, táppénzre mehetnék?
2013. aug. 16. 09:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Táppénzre akkor mehetsz, ha van munkahelyed. Igen, sajna próbaidő alatt kirúghatnak, kismamaként próbaidő alatt nem vagy védett.

Ha ismerős bejelent, akkor a járulékokat fizetnie kell utánad, bejelentve kell maradj, míg a tgyást meg nem igényled. De ha felmond az ismerősöd, amint tgyásra elmész, akkor passzív tgyást kapsz és passzív gyedet fogsz kapni.

2013. aug. 16. 09:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha ismerős bejelent, akkor úgy tudom táppénzre annyi időre mehetsz, amennyi munkaviszonyod volt, tehát olyat nem lehet, hogy bejelent és 1 hónap múlva elvonulsz táppénzre. Meg gondolom akkor a járulékaidat ki kéne fizesd neki és az sem kevés. Javaslom a matematika csodáját, kezdj el számolni, hogy megéri-e?
2013. aug. 16. 09:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, úgy van, ahogy a 7-es írja. Ha 1 hónapja vagy bejelentve, akkor 1 hónapot mehetsz táppénzre.

Tehát, le kell dolgozz kb. 4 hónapot és akkor elmehetsz 4 hónap táppénzre a tgyás kezdetéig.

2013. aug. 16. 09:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez az ország nem arról híres, hogy terhesen felvesznek valahova is dolgozni. Ismerős vállalkozása megoldás lehet, de kérdés kell-e neki a plussz munkaerő, vagy csak szívességből bejelent, és akkor a szülésig te adsz neki pénzt, hogy befizesse a járulékokat utánad, mintha dolgoznál, elbírja ezt a párod jövedelme?
2013. aug. 16. 09:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt a táppénzes dolgot sem tudtam.
2013. aug. 16. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!