Gyed vagy Táppénz? Hogyan csináljam?
Hát igen ez bonyolult!!!Jelenleg gyeden vagyok augusztusig és 26 hetes kismama és én is csak állandóan olvasok utána járok de valahol ezt mondják valahol azt...nem tudok eligazodni senkin!
Állítólag gyed gyes mellett nem jár táppénz.
Munkahelyemen azt mondták menjek vissza és vegyem ki a szabikat kb 30 nap és szülés előtt 28 nappal a szülési szabit és így valamivel emelkedik a második után a tgyás gyedem, elküldhetni nem küldhetnek el mivel kismama vagyok illetve állítólag az első gyerek után mivel van a gyed extra ugyan úgy kapom a gyedet gyest.Mehetek táppénzre is de a táppénz kevés nem emel semmit meg mellette nem kaphatom a gyedet....szóval káosz van államkincstárt fogom ma felhívni szerintem tedd te is azt biztos ami biztos.
1. vagyok.
Nekem dec.1.-én töltötte a 2 évet be és dec. 2.-től már táppénzen voltam egészen március végéig mert április 13.-ra voltam kiírva. Addig táppénzen voltam mert én sem akartam elmenni gyesre. Kb 7.000 ft-tal kaptam kevesebb tgyást, mint az előzőnél, de ez állítólag a 2. gyereknél így is lesz, ha táppénzen leszel ha szabin. Nekem ezt mondták az oep-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!