Mennyi CSED, GYED jár így a harmadik gyerek után majd?
Jobban járnál, ha visszamennél dolgozni egy kicsit. Én is visszamentem a 2. gyerek 2 éves korában dolgozni, hogy meglegyen a 180 bérezett nap. Így megkaptam visszamenőlegesen a béremelést is és tudtak átlagbért is számolni, tehát több 10 ezer forinttal kapok több gyedet a 3. gyerekre, mert plusz még a 3 gyerekből 1 gyerekre kértem adókedvezményt.
Ha egyáltalán nem mész vissza dolgozni, akkor a szüléskor érvényben lévő szerződés szerinti béred lesz az alap a mostani jogszabály szerint.
Úgy járnál a legjobban, ha a 2. gyerek 2 éves korában kivennéd a felhalmozott szabikat és ha terhes lennél már akkor, akkor a szabi lejárta után gyes mellett elmehetsz táppénzre. Legalábbis most így meg lehet csinálni. Így is a szerződés szerinti béred lesz az alap, de kaphatsz visszamenőleg béremelést a szabik kivételekor és így sokkal jobban jársz. Ha meg nem leszel terhes még ekkor, akkor visszamehetsz dolgozni a szabik lejárta után gyes mellett és ha időközben terhes leszel, akkor eljöhetsz táppénzre is plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!