Csed és táppénz kérdés, meddig dolgozzak?
Folyamatos munkaviszonyom van 2012. július óta. 2015. július 1-el átvett minket egy másik cég, új munkaszerződés, stb. stb. Azt tudom, hogy legalább 120napot most dolgoznom kell ahhoz, hogy a csed a béremből legyen számolható de az a kérdésem, hogy ebben az esetben ugye nem csak 4hónapot lehetek táppénzen (az a 120 nap alapján amit most dolgoznom kell minimum..) hanem ott a teljes bejelentettség számít függetlenül attól, hogy hova vagyok/voltam bejelentve?
Segítenétek?
Lehetsz folyamatosan tp-n. Az újraszámolás csak akkor kezdődik, ha 30 napnál több a megszakítás a két munkahely között.
De én úgy értelmezem, hogy te egyik nap még az egyik másik nap a másik cégnél dolgoztál.
120 napot sem kell dolgoznod egyébként, ha fix béres vagy, mivel ha nincs 120/180 bérezett napod az új cégnél, akkor a szerződés szerinti béred lesz az alap. A bérezett nap csak akkor fontos, ha alapbér+jutalék, pótlék, prémium stb van.
Na, akkor most táppénz ügyben melyikőtöknek van igaza? :) Remélem neked, második...
És igen, egyik napról a másikra, tehát nem történt megszakítás a két munkaviszony között, nemhogy 30 nap, de egy sem.
A 120 nap azért fontos mert bizony van jutalékom, jó hónapban nem is kevés, a szerződés szerinti bérem jóval kevesebb.
Köszönöm!
Második vagyok, akkor igen fontos, hogy legyen meg a min. bérezett napod :) Ugye akkor minél több, annál jobb :)
Igen a tp folyamatos, mivel nem volt megszakítva a biztosítási jogviszonyod! Ha meg lett volna szakítva, akkor lenne érdekes a dolog, de nálad nem erről van szó :)
Szóval nyugi simán elmehetnél tpre a szülésig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!