Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Így elmehet apuka gyedre,...

Így elmehet apuka gyedre, vagy kizáró ok?

Figyelt kérdés
Kisfiam most lesz 1 éves, szeretnénk ha az apja menne el vele munka mellett gyedre, persze én maradnék itthon. Viszont ő nemzetközi kamionsofőrként van bejelentve. Ez kizáró ok lehet? Ha esetleg nem, akkor a gyedet ki utalja, a munkáltató vagy az OEP?
2015. jún. 23. 14:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Igen, az sajnos. De nem csak velünk csinálják ezt, másokkal is.
2015. jún. 23. 16:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Akkor esetleg többen összefogni, és munkaügyi bíróságra menni.

Mi férjemmel vendéglátásban dolgoz(t)unk, ott sem papírforma szerint működnek a dolgok (nincs szabi, nem mehetsz táppénzre....), de ennyire undorító munkáltatóval még nem találkoztam.

Mivel indokolja a férjed, hogy nem akar váltani?

2015. jún. 23. 16:08
 13/20 A kérdező kommentje:
Semmivel.. Kikerüli a témát, meg azzal takarózik, hogy majd ha a levonások kifutnak vált. De sosem tudjuk hova és mennyivel tartozunk mert tájékoztatás nincs.
2015. jún. 23. 16:13
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha jól olvastam, csak az a munkahely kifizetőhely aminek 100 vagy annál több alkalmazottja van. Itt nincsenek annyian. Az igényléshez miket kell vinni? Munkáltatótól valami papír?
2015. jún. 23. 16:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha nem kifizetőhely, akkor az OEP-nél kell leadni az igénylést, és ők kérik be a munkáltatótól a megfelelő papírt.

És akkor ők is utalnak.

De ha csak vonnak a férjedtől, és nem is tudja mire, akkor miért nem lép le most? Minek marad, ha vonnak?

2015. jún. 23. 16:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Így van csak 100 Fő felett kell.

A munkáltatónak kell majd adnia egy igazolást az alapról, ami után számolni fognak. Viszont a családi kedvezményről nyilatkozzatok, hogy nem kéritek (írjatok egy papírt) mondjuk a mostani hónaptól, hanem majd egyösszegben kéritek jövőre a bevallásban, ebből 1 pld-t átvetettek velük, így nem lehet kibúvójuk.

2015. jún. 23. 17:00
 17/20 A kérdező kommentje:
Már nyilatkoztunk, de 6 hót akkor is felvettek ráadásul 2 gyerekre a fizetés meg ugyanannyi maradt.
2015. jún. 23. 19:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát ha nem akartok (ill. a férjed nem akar) fellépni ellenük, akkor nincs mit tenni. Bár nem értem őt.

Ha ennyire ellene van nekem már az nagyon fura.

2015. jún. 24. 14:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Szóval a férjedet nem izgatja, hogy kirántottak a zsebetekből 120.000 Ft-ot?

Kicsit furcsa, hogy ennyire ragaszkodik...

2015. jún. 24. 19:24
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is az, de nem tudok mit csinálni vele a folyamatos fülrágáson, veszekedésen kívül.
2015. jún. 24. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!