Magzati adókedvezmény?
elvileg csak házasság esetén veheti a férj igénybe, de te amúgy is.
mi pl visszaigényeltük, mert lecsúsztunk róla, azt ha a férjem kéri csak 40et kapunk, de én kértem így megkaptuk a 60ezret. terhesség alatt házasodtunk, így a férjem csak attól a hónaptól igényelhette volna vissza ahonnan házasok voltunk.
"Páromnak pedig alapból több a bruttója mint nekem,gondolom emiatt is inkább neki kellene igényelnie."
Nem százalékos, hanem FIX kedvezményről van szó, nem jártok jobban azzal, ha ő veszi igénybe. Csak akkor lenne így, ha neked egyáltalán nem lenne kereseted.
Már miért ne vehetnéd igénybe?
A táppénz adóköteles jövedelem.
6-os, dehogyisnem jár rosszabbul...
Nem fix. Ha nincs annyi adója a táppénzének, akkor csak annyit kap, amennyit a táppénz adója elbír.
Nekem is csak 8300 ft jár, mert bruttó 50 valamennyi a táppénzem. Ebből 16% az adó, ami nem éri el a 10.000 ft-ot, és ebből nem vonnak eü járulékot, amiből még érvényesíteni lehetne a fennmaradó összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!