Ugye ennyi táppénz esetén nem jár nekem a maximális Családi adókedvezmény? ( 10. 000Ft)
55714 ft a bruttó táppénzem.
Ebből a 16% SZJA 8914 ft. Ennyit fogok tudni érvényesíteni,ugye?
A leírt összeg bruttó, tehát ennyit nem kapok.Ennek a nettójához hozzá kell adni még az általam írt összeget.
A kérdés az volt,hogy valóban ennyi családi kedvezményt kapok vagy már nincs ez és mindenkinek a 10.000 ft-ot adják e.
1.vagyok.
Táppénzből milyen járulékot vonnak? Valaki árulja már el nekem!! Úgy örülnék:)
Táppénzből csak adót, vagyis 16% SZJA-t vonnak. Ez a Kérdezőnek ez 8914 Ft. Ennyi, nem lesz más levonása, de mivel 1 gyerekre érvényesít adókedvezményt, így ezt a 8914 Ft-ot visszakapja. Más járulékot meg nem vonnak táppénzből, hogy azzal kiegészítsék neki 10 ezer forintig. Ennyi. Tehát, az 55714 Ft lesz a táppénze, vagyis megkapja majd a bruttót, mivel mást nem vonnak táppénzből, csak SZJA-t.
Csedből is csak SZJA-t vonnak majd, gyedből pedig SZJA-t és nyugdíjjárulékot. TB-t csak munkabérből vonnak, táppénzből, csedből, gyedből nem.
Na, Kérdező, akkor vond le a bruttó 55714 Ft táppénzedből a 16% SZJA-t, vagyis a 8914 Ft-ot. Kaptál 46.800 Ft-ot. Ez a nettód, mivel mást nem vonnak táppénzből, csak adót. Ehhez akkor visszakapod a 8914 Ft adót 1 gyerek után, mivel nincs több adód. Akkor mit kapsz? : 55714 Ft-ot. Ennyi, vagyis megkapod a bruttó táppénzt, mivel nincs mit levonni belőle.
De, köszi a lepontozást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!