Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem lehetne megoldani hogy...

Nem lehetne megoldani hogy gyes lejártával szeptemberi ovikezdésig kapjanak valamit az anyák?

Figyelt kérdés
Én azt nem tudom megérteni, hogy ha lejár a gyes és még messze a szeptember, (és nincs még munkahely, vagy gyerekvigyázó) hogy lehet megélni 0 fizetésből?
2015. ápr. 15. 14:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

De látod van megoldás csak neked nem tetszik... inkább vátod h még x ideig fizessenek.

Egy 1 évesnek talán nem a legjobb a bölcsi de 2.5 évesnek már nagyon is, gyerekek közt van, tanul stb... semmi rossz nincs benne a számára.

2015. ápr. 17. 07:54
 22/26 anonim ***** válasza:

Nem könnyű ez a helyzet.. Sajnos ebben a cipőben járok :(

Munkahelyem a gyed alatt megszűnt sajnos, tavaly áprilisban beirattuk a kislányunkat bölcsibe de mivel egy kisvárosban lakunk nagyon kis létszámú bölcsőde van helyhiány miatt nem vették fel. Itt nálunk olyan sincs hogy családi napközi. Párom szülei messze laknak, az én szüleim még dolgoznak, és sajnos nincs olyan családtag aki tudott volna vigyázni a lányomra így, itthon maradtam vele 3éves koráig. Most betöltötte a 3-at pár napja.. Ovit szeptemberben kezdi és nem tudom mi lesz addig. Már 4 helyen bent van a jelentkezésem de eddig 2 helyről vissza jeleztek és azért nem vesznek fel mert kisgyerekem van. Amúgy fogalmam sincs egyenlőre hogy ha vmi munka összejön nekem akkor hova teszem a lányomat.

2015. ápr. 17. 08:03
 23/26 anonim ***** válasza:

A bölcsiben nincs semmi rossz, ugyanaz mint az óvoda, csak 3 év alatti gyerekek járnak. Nálunk a bölcsik is nagyon tele vannak.

Egyébként oviban is az lesz, hogy 1 hét ovi, 1 hét betegség. Legalábbis az elején készülj fel, hogy sokat lesz beteg, ami ilyenkor természetes dolog is. Ha frissen kezdesz egy munkahelyen, akkor azt se nézik jó szemmel, ha sokat hiányzol gyerektáppénz miatt. Szóval nehéz ez, de túl kell élni. Hidd el, nemcsak te vagy ilyen helyzetben.

2015. ápr. 17. 10:45
 24/26 anonim ***** válasza:
A bölcsi nem rossz. Szükséges jó. A gyerekeknek szükségük van bölcsire, én kötelezővé tenném. Fiam is 20 hósan kezdte, pedig én még otthon maradtam.
2015. ápr. 17. 11:38
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszi de én úgy vélem és férjem is, hogy ne a bölcsiben nőjön fel a gyerek, eleget van gyerektársaságban most is, viszem mindenhová, programokra is. Úgy vagyok vele, hogy inkább majd szeptembertől megy oviba (vagy amikor szobatiszta lesz), kb 2,5 - 3 éves korában, az hogy fél évre megszokik valahol, aztán megint új társaság, nem hinném hogy tetszene neki.
2015. ápr. 17. 14:31
 26/26 anonim ***** válasza:

Ha ti így gondoljátok, akkor nem értem, mi a probléma. Hoztatok egy döntést, nem lesz bölcsiben a gyerek.

A felnőtt léttel együtt jár a döntéseink felmérése, lehetőleg előre. Ha tudod, hogy van pozitív és negatív következménye is a dolognak, mérlegelsz.

Vállaltad, hogy otthon maradsz a gyerekkel 3 éves korig, és tudtad, hogy a 3. szülinapjától szeptemberig nem lesz más bevételed. Nem most hoztak egy új kormányrendeletet, ami keresztül húzta a számításaitokat, világosak voltak az anyagi juttatások.

Ha nem felel meg ez így, akkor módosítsd az elképzelésed, tegyél róla, hogy ne 0 fizetésből éljetek meg ebben a pár hónapban.

2015. ápr. 17. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!