Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem lehetne megoldani hogy...

Nem lehetne megoldani hogy gyes lejártával szeptemberi ovikezdésig kapjanak valamit az anyák?

Figyelt kérdés
Én azt nem tudom megérteni, hogy ha lejár a gyes és még messze a szeptember, (és nincs még munkahely, vagy gyerekvigyázó) hogy lehet megélni 0 fizetésből?
2015. ápr. 15. 14:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
70%
Hát a gyes és a nulla között elég kicsi különbség van, úgyhogy nem értem a felvetésed. Amúgy ez ez akkora hülyeség, hogy éppen 3 éves korig kell a gyereknek az anyja mellett lenni, semmi baja nem lesz, ha te két és fél évesen bölcsibe adod és elmész dolgozni. Ez csak kibúvó duma, hogy te még otthon lehess...
2015. ápr. 15. 17:15
 12/26 anonim ***** válasza:

szerintem sincs ezzel baj. akinek nem elég, annak a gyes se elég és vissza megy dolgozni. azért nem kell a gyerekre kenni ha valaki 3,5 évig otthon van, mert ha dolgoznia kell akkor el tudja helyezni 3 éves korában is vagy előbb.

na meg a gyes ugye 25E. akkor tájt lesz a gyerek szobatiszta, így nem kell pelust és popsitörlőt, popsikrémet már venni, az szerintem van 15E-is. oviban ugye van ebéd, csoportpénz, stb 10E körül biztos van.

nem mindegy, hogy nincs vagy már nem kapsz ezekre?

2015. ápr. 15. 17:27
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Tavaly be kellett volna íratni a gyereket bölcsibe, hogy tavasszal amikor lejár a gyesed, tudd vinni.

Az én fiam most tölti a 2.-t, lejár a gyedem, és megyek dolgozni, mert gyesből sem lehet megélni.

Én beírattam tavaly, de nem vették fel bölcsibe, így csanába megy, most szoktatom be. Arra pont elég a gyes. Így a kettőnk fizetése elég.

Ja, és időben kell elkezdeni munkát is keresni, nem pedig sírni, miért nem tart el az állam.

És hidd el, a bölcsiben nem esznek gyereket. Semmi baja nem lesz, ha előbb megy közösségbe, mint 3 év. Még jót is tesz neki.

2015. ápr. 16. 11:29
 14/26 A kérdező kommentje:
A munkahelyem megszűnt. Most iratjuk be oviba, hogy év végén vagy jövő év elején tudjuk vinni oviba, ahogy lesz állásom. Bölcsibe nem akarjuk vinni, szobatisztaságtól még messze van. A bölcsikbe amúgy is 1 hét bölcsi, 1 hét beteg lenne.
2015. ápr. 16. 11:40
 15/26 anonim ***** válasza:
59%

Mi köze a szobatisztaságnak a bölcsihez? Ott nem feltétel.

És ha te úgy döntesz, hogy nem akarod a gyereked bölcsibe adni, akkor miért kellene az államnak finanszíroznia???

Én meg iskolás koráig akarok itthon maradni, mert csak. Akkor fizessen nekem addig valamit az állam!

2015. ápr. 16. 12:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Az oviba is úgy lesz h 1 hét ovi- 1 hét betegség... miért gondolod h ott más lesz?
2015. ápr. 16. 12:17
 17/26 anonim ***** válasza:

Pont, hogy az oviban feltétel a szobatisztaság, bölcsiben nem. Mikor lesz a gyereked 3 éves?

Nekem 2001 óta van folyamatos munkaviszonyom, de azzal egyetértek, hogy kisgyerekkel nem olyan könnyű munkát találni. Aztán hiába keres az ember előbb munkát, mert ha talál, akkor is rögtön kell kezdeni, nem több hónap után. Egy munkáltató sem vállalja, hogy csak úgy hobbiból fenntart egy helyet egy új munkatársnak, csak mert az még pl. 3 hónapig gyesen van. Ha a gyerek meg idén betölti a 3. évét, akkor minek adja bölcsibe? Nálunk ilyenkor be sem vesznek bölcsibe gyereket, max. protekcióval. Így is várólisták vannak az önkormányzati bölcsikbe nálunk. Egy ismerősöm fia be se került még 2,5 évesen sem a bölcsibe, mert ahol lakunk, ott nincs körzetes bölcsi, a legközelebbi bölcsi meg akkor veszi be a nem körzetes gyereket, ha a sajátjai nem töltik be a helyeket. Így maradt nekik a bébiszitter, aminek a költségének a nagy részét a gyes fedezte, de itt az anyának volt munkahelye, ahova vissza tudott menni a gyed lejárta után. De a Kérdezőnek még keresnie kell. Gondolom önkormányzati bölcsibe náluk is nehéz bekerülni, Csanára meg gondolom nem nagyon van pénzük, ha az anya csak gyest kap. Szóval ebben a helyzetben szerintem nagyon sok nő van és még munkát találnak, addig fogcsikorgatva ki kell bírni, hisz az állam így is addig támogatást a gyerek 3 éves koráig és már országok nem nagyon ilyen bőkezűek mint itt. Persze ott meg más a gyerekek intézményi ellátása.

Kérdező, ha a gyereked csak év vége felé v. jövő év elején lesz 3 éves, akkor szerintem is próbáld bölcsibe bejuttatni és munkát keresni is könnyebb, ha nincs egész nap a nyakadon a gyerek.

Amúgy meg, ha dolgoztál és jogosult voltál tgyásra és gyedre, akkor jogosult leszel álláskeresési támogatásra is a gyes lejárta után.

2015. ápr. 16. 13:37
 18/26 A kérdező kommentje:
Természetesen az ovira értettem a szobatisztaságot, ennyivel azért tisztában vagyok. A bölcsi egy szükséges rossz, azért adják a gyerekeket be oda mert nem tudják hová rakni, a gyereknek nem jó.
2015. ápr. 17. 06:47
 19/26 anonim ***** válasza:
76%
Biztos neked van igazad.. minden bolcsiben vorosre sirt szemu, kialvatlan gyerekek vannak, mint a zombik. Es sotet is van, meg hideg, es tuti kesekkel meg ollokkal jatszanak :-D!! eleg szegenyes gondolkodasod van. Persze, az ilyet tartsa el az allam, mi?
2015. ápr. 17. 06:53
 20/26 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. A bölcsibe 12-en vannak egy csoportba 2 gondozó nővel és 1 dajkával, az oviban 25-ös csoportok vannak 1 óvónővel és 1 dajkával. A fiam 2 és fél évesen ment bölcsibe, mehetett volna oviba minicsoportba is, de a bölcsit választottunk a kisebb létszámú csoportok miatt.
2015. ápr. 17. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!