3 hetes újszülött baba papírjai (születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya és TAJ kártya) nem érkeztek meg. Ki tud segíteni, hova forduljanak?
Közeli ismerős párnak babája született. A kicsi már 3 hetes, de még semmilyen papírja nem érkezett meg. Az anyukának a kórházban azt mondták, hogy 3-4 napon belül belül postán fogja megkapni a papírokat.
Nagy bajban vannak, mert így az őket megillető juttatásokat sem tudják megigényelni egyenlőre, illetve a védőnő szerint orvosi vizsgálatra sem vihetik a kicsit, amíg semmilyen papírja nincs!
Mihez kezdjenek, hol tudják megsürgetni a dolgot, kinél érdeklődjenek?
A születési anyakönyvi kivonatért és a lakcímkártyáért úgy tudom a szülőnek kell elmenni vagy vissza a kórházba, vagy az okmányirodába, ezt a kórházban mondják meg, lehet valamit félreértett az anyuka. A TAJ kártyát postán küldik, az kb. 3 hét. De annak a számát meg az oep-től kikérhetik, és akkor meg tudják igényelni a juttatásokat még azelőtt, hogy kiérne. Addig meg az anyuka TAJ kártyájával ellátják a kicsit.
Szerintem hívja fel a kórházat az anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya miatt.
Tök érdekes, nekünk mindent kiküldtek postán. :o
A babámat úgy látták el, amíg a TAJ-kártyája meg nem jött, hogy a receptre, zárójelentésre az én TAJ-számom került, az első számot változtatták meg. Később a gyógyszertárban meg mindenütt ahol ez a szám szerepelt, átírták.
Egyébként ez a 3-4 nap... én a MÁK papírját vártam nagyon a babakötvényről, azt mondták, két héten belül jön, de már rég elmúlt 2 hónapos a kicsi, mire megérkezett.
Isten malmai lassan őrölnek, a magyar bürokráciáé még lassabban.
Nekünk is 3-4 hét alatt lett meg minden és postán küldték az összeset. (De gondolom azóta már megkapták.)
Egyébként orvosi ellátás jár a babának, mert már a kórházban kap egy technikai TAJ számot a pici és ha megvan a valódi szám, akkor átírják a szükséges helyeken. (Nekünk a kórházba kellett telefonon utólag bediktálni, meg a gyerekorvosnál leadni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!