Az újszülött okmányainak beszerzését Bp-en hol tudom intézni? Lehet-e postán, vagy személyesen kell elmenni? -Lakcímkártya -Adókártya -Személyi igazolvány -TAJ kártya
a lakcímkártyát megkatuk még a kórházban, taj-t adókártyát küldik automatikusan, személyire pedig ha nem utaztok, nincs szüksége a kcisinek, meg Nektek sem semmilyen ügyintézéshez
ha utaztok, akkor okmányiroda, illetve most már járási hivatalban kell együttesen a két szülőnek a gyerekkel együtt megjelennie és igényelni
köszi. :)
ez érdekes, mert nekünk az anyakövvezető úgy tudom, hogy csak az anyakönyvi kivonatot intézi, de majd megpróbálok rákérdezni.
személyi még nem kell neki, az anyakönyvéért be kell menni a hivatalba, apuka is átveheti, a többit postán kapjátok meg, az állandó lakcímedre.
Az adatokat felvették a kórházban.
adókártya? :)
egyébként az anyakönyvit kipostázzák, az oké, csak a többivel álltam hadilábon.
jah, kell adókártya, ha örökölne, vagy keresete lenne, gondolj csak az anyátok köztös Bocs gyerekre :D
az is kapott gázsit :)
Amúgy most nincs adókártya készítés, mert nincs kártyának való papír valami miatt.
A születési anyakönyvet mindig kézbe adják ki, nem értem, hogy kaphatnád postán?
A többit postázzák.
Ha kellene az adókártya, amit ugye nem fogsz megkapni, akkor kérhetsz igazolást az adóhivatalból, mert adószáma az már van. Amint megszületik.
A taj kb 3 hét, mire kiküldik, de telefonon megmondják a számot hamarabb is, általában minden szerdán van a számkiadás, hogyha esetleg gyorsabban kéne valami recept.
na most már remélem teljes voltam.
még sose hallottam, hogy postán kiküldték volna.
de lényegtelen, csak meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!