Újszülött babának kell lakcímkártya, ill. hogyan lehet hozzájutni?
az állandó lakcímre kiküldik. gondolom, attól, hogy te nem ott laksz, még valaki át tudja venni, és továbbítani neked.
egyébként nem az ügyintézők a hülyék, ők mindent szabály szerint csinálnak. az meg a te problémád, hogy nem valós adatokat tüntet fel a személyid. írasd át a tényleges lakhelyedet állandóvá.
Szia!
A lányunk születésekor a férjem igényelte meg a lakcímkártyát, más nem kellett hozzá mint a gyerek születési anyakönyvi kivonata, az én személyim és lakcímkártyám, és automatikusan kiállították. Mondjuk nálunk is az állandó bejelentett címem lett a lányom állandó lakcíme, annak ellenére, hogy más a tartózkodási helyünk. Úgyhogy most mi is a tartózkodási helyünk szerint illetékes okmányirodában átjelentettük a leányzót, hogy igénybe tudjunk venni néhány ingyenes orvosi szolgáltatást, amiért egyébként fizetni kellene. Én úgy tudom, hogy automatikusan az anya állandó lakcíme kerül feltüntetésre a gyermek állandó lakcímeként, de bemehetsz bármelyik okmányirodába és ott ingyen azonnal - lehetséges, hogy időpontot kell kérni, azért kérdezzél rá - átírják a címeket. Viszont ki kell tölteni hozzá egy nyomtatványt, érdemes előre beszerezni. Mi most várjuk vissza az "új" címével a lakcímkártyáját. Kitartás :-)
a szül. akk. alapján állítják ki. ami a te állandó lakcímed, az lesz a babáé is. ez szabály. postán küldik.
szülés előtt át kellett volna íratnod a tartózkodási lakcímedet állandóvá, így az lenne a gyrek á. címe is.
az nem lehet, hogy a te személyidben más az á.lakcím, mint a babáé. érted? a kettőnek meg kell egyeznie!
de el vagy te tévedve! látszik, hogy fogalmad sincs arról, hogy mennek a hivatalos dolgok! méghogy pénzt csúsztatni..., gondolod pár ezresért megszegik a szabályt???
szerintem teljesen logikus, hogy a te állandó lakcímed a gyerek állandó lakcíme is. mivel együtt laktok, te neveled.
olyan nagy problémát okozott volna átíratnod az ideiglenes címedet állandóvá?
Szia!
Nekem 3 gyermekem van. A legkisebb most egy éves. Mind a háromnál személyesen kellett lakcímkártyát csinálni.Szükség volt a baba anyakönyvi kivonatára valamint az én lakcímkártyámra és stb.De ez állandó lakcím volt. Oda írják őt ahova az anya állandó lakcíme van. Hiába hogy nem laktunk ott. Személyesen ott adták oda az elkészült igazolványt. Viszont most, hogy tartózkodási helyünk van, csak úgy volt lehetséges, hogy az akinek a tulajdonában volt a lakás annak nyilatkoznia kellet, meg aláírni a bejelentetőt, hogy engedélyezi az ottlakást.Ezeket mi decemberbe intéztük.
Üdvözlettel: Kata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!