Mi lehet az oka, hogy ebben a hónapban több mint 15 ezer forinttal kevesebb GYED-et kaptam?
Az a valószínű, amit az első írt.
Esetleg ha az OEP-től kapod a családi adókedvezmény összegét, akkor azt még nem küldték.
Én is kevesebbet kaptam.
Meg pár ismerősöm is.
Azt írták ők is, h a 28 nap miatt.
Idén nem veszik figyelembe a családi adókedvezményedet! Már januárra is csak 59-et kellett kapnod akkor, így kijön, ha az 31 nap után jár, akkor 28 nap után 53 jár. 69ezret akkor utóljára januárban kaptál, ami még a decemberi gyed volt.
Ha elfelejtettél családi adókedvezményről nyilatkozni, utólag még megteheted, de már csak a következő utalásnál fogják figyelembe venni, utólag az eddigi hónapokra járó kedvezményt csak az éves bevallásban tudod visszakérni.
Ha netán elcsesztek valamit, mert te időben leadtad a nyilatkozatot, akkor reklamálj. Először próbáld meg telefonon, aztán ha nem megy, akkor személyesen.
Akkor jól kaptál, nem kapsz adókedvezményt, plusz a február csak 28 napos volt. OEP-nél lehet 1 hónap csúszás az adókedvezmény kifizetésénél, tehát elképzelhető, hogy februárban azért kaptál 69 ezret, mert az neked még a decemberi adókedvezmény volt.
Ha idén te nem kértél adókedvezményt, akkor természetesen annak az összegével kevesebbet kapsz és most közrejátszott, hogy a február 28 napos.
Én pl. 88 ezer helyett 79 ezret kaptam, csak a 28 napos február miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!