Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A maximális GYED-nek nem...

A maximális GYED-nek nem kellett volna emelkednie pár ezer forinttal?

Figyelt kérdés
2014. febr. 4. 08:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Januártól emelkedik amit csak most fogsz februárban megkapni
2014. febr. 4. 08:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Már megkaptam ma a januárit és nem emelkedett, ezért kérdezem.
2014. febr. 4. 08:40
 3/5 anonim ***** válasza:
csak akkor emelkedik, ha a gyed napi összegét a megelőző évi jövedelmedből, vagy az ellátást - gyedet - megelőző 180 napnyi jövedelmedből számolták. Ha írsz még egy két infót, meg tudom neked mondani, jogosult vagy-e emelésre.
2014. febr. 4. 20:42
 4/5 A kérdező kommentje:
2012 augusztusban szültem, előtte sokat voltam táppénzen, de még épp 1 napot dolgoztam 2012-ben, tehát a GYED-et 2011 alapján számolták. 2013 februártól vagyok GYED-en. Szülés előtt dolgoztam kb. 8 évet folyamatosan, a fizetésem magas volt, jóval több lenne a GYED, ha nem lenne maximálva.
2014. febr. 4. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy 2013. februártól vagy gyeden. Ha tényleg így van, akkor a 2012 évi jövedelmedből számolták a gyedet, ha volt legalább 180 bérezett napod. Ha nem volt, akkor az előző ellátás, azaz a tgyás alapján számolták ki a gyedet, persze figyelemmel az akkori maximum összegre. Ez utóbbi esetben azonban nem fogják emelni az ellátást, a jogszabály nem ad rá lehetőséget.
2014. febr. 5. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!