Van esetleg olyan anyuka itt, akinek idén született meg a második babája és már intézte a gyed extrát?
Arra lennék kíváncsi, hogy ha megszületik a második gyerekem, akkor az első után kell tennem valamit? Már mint azt értem, hogy jár utána 2 éves koráig a gyed majd utána a gyes. De ez miatt kell intézni valamit, vagy csak folyósítják tovább?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem kell tenned semmit, egyszerűen csak folyósítják tovább. A tgyás igénylésnél meg beírod, hogy a nagyobb után milyen ellátást kapsz, mert van egy ilyen kitöltendő pont is rajta.
Bár nekem még nem született meg a második baba, de már csak napok kérdése. Kapom a nagy után a gyest (január 1-jén igényeltem meg, mert amúgy dolgoztam), és a pici után a tgyást. Bár még egyiket sem kaptam kézhez, szóval ez csak elméleti, a fizum majd valamikor délután lesz a számlán (és elvileg a tgyás még nem lesz benne, mert 20-a után adtuk le a papírt, úgyhogy azt csak jövő hónapban kapom meg), a gyes meg gondolom a napokban majd megjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!