Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed öszzegét miért nem...

Gyed öszzegét miért nem emelték a gyed extránál?

Figyelt kérdés

2013 januárban született gyermekem. Kaptam tgyást majd maximum gyedet. 2014 júliusában még egy babám lett. Egy ideig kaptam Tgyást+gyedet majd gyedet+gyedet. Most az első babával már gyesen vagyok a másodikkal még gyeden. Azonban most is még a tavalyi maximum nettó gyedet kapom 105.155 Ft.

A két gyermek születése között egyáltalán nem mentem vissza dolgozni. Előtte évek óta úgyanott dolgozom, határozatlan idejű a szerződésem. A szerződéses bérem alapján jogosult lennék a maximum gyed-re. Az adókedvezményt a férjem érvényesíti.

Most nem értem a gyed extrába van valami ami kiköti hogy nem emelkedik? Nem olvastam ilyet.

A cégem tb kifizető hely, de olyan körülményesek hogy sose válaszolnak semmire. :(

2015. márc. 6. 12:04
 1/9 Lencsibaba0121 ***** válasza:
53%
A GYED-extra miatt biztosan nem estél el az emeléstől. Nem is tudom, hogy volt-e emelés, vagy nem! Szerintem ha volt, akkor arról határozatot kell kapj és utána fogod csak kapni. Ezzel én mindenképpen bemennék azért az OEP-hez és ott is megkérdezném. Biztosan fognak tudni válaszolni! :)
2015. márc. 6. 12:33
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Mivel nem idén született a kisbabád, így rád nem a 2015-ös szabályok vonatkoznak, így nem fogsz magasabb gyedet kapni. A 2014-es szabályok alapján kapod a max. gyedet! Tehát jól kapod, úgy ahogy az akkori szabályok meghatározták.
2015. márc. 6. 12:37
 3/9 A kérdező kommentje:

Tavaly év elején még az első babámmal voltam Gyed-en. Januárban még a dec. havi 2013 maximumát kaptam 101.530Ft, februárban már az új emelt 105.155Ft-ot.

Most is emelték a minimál bért és így emelkedett a maximum gyed.

Én úgy tudtam minden évben újra számolják. Megpróbálok valami bérpapír beszerezni.

2015. márc. 6. 12:59
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom miért nem kaptad meg de én tavaly szültem és januártól automatikusan 108 ezret utalnak. Semmi papírt nem kaptam róla. Szerintem hívd fel az OEP-et vagy a munkahelyedet, ha kifizetőhely a munkaügyön biztos tudnak segíteni.
2015. márc. 6. 13:40
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Emelni kellett volna. 2013-ban szültem, kaptam levelet, hogy átszámolják, és emeltek is rajta idén.

Munkahely elrontotta.

2015. márc. 6. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:
53%
Én tavaly szültem és idén emelkesett a 108 ezres értékre a max gyedem. Mennyi volt a bruttód amiből a gyedet számolták, mert max azt tudom elképzelni, hogy most nem elég a maxhoz. Mert elvileg a minimálbér emelkedésével nagyobb bruttó kell a max gyedhez. A másik lehetőség ami sok esetben van egy hozzá nem értő tb ügyintéző a munkahelyen, aki elcseszte és nem figyelte, hogy emelkednie kéne.
2015. márc. 6. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nem feltétlenül. Kérdés, hogy tavaly mielőtt megszületett a második gyerkőcöd megszakítottad-e a fizu nélküli szabidat vagy sem. Ha nem akkor jó így. A gyedet pontosan mikortól igényelted?
2015. márc. 6. 15:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem szakítottam meg semmit. Folyamatosan Gyeden voltam. Először az első picive. 2014. június vége óta a második babával pluszban tgyáson. Kb. 2014. december 9. (a napban nem vagyok biztos) már a második babával is Gyeden vagyok. Január közepe óta pedig az elsővel már Gyes-t kapok a MÁK-tól és a második babámmal Gyeden vagyok. Ezt utalja a munkáltató.

Szóval már 2 éve itthon vagyok és nem mentem vissza egy napra se. Nem vettem ki szabadságot. A br. bérem 250.000Ft

Írtam nekik, de nem válaszoltak még.

2015. márc. 7. 10:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Érdemes lett volna megszakítanod, akkor jobban jártál volna. Tgyást mi után kaptad?
2015. márc. 7. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!