Gyed öszzegét miért nem emelték a gyed extránál?
2013 januárban született gyermekem. Kaptam tgyást majd maximum gyedet. 2014 júliusában még egy babám lett. Egy ideig kaptam Tgyást+gyedet majd gyedet+gyedet. Most az első babával már gyesen vagyok a másodikkal még gyeden. Azonban most is még a tavalyi maximum nettó gyedet kapom 105.155 Ft.
A két gyermek születése között egyáltalán nem mentem vissza dolgozni. Előtte évek óta úgyanott dolgozom, határozatlan idejű a szerződésem. A szerződéses bérem alapján jogosult lennék a maximum gyed-re. Az adókedvezményt a férjem érvényesíti.
Most nem értem a gyed extrába van valami ami kiköti hogy nem emelkedik? Nem olvastam ilyet.
A cégem tb kifizető hely, de olyan körülményesek hogy sose válaszolnak semmire. :(
Tavaly év elején még az első babámmal voltam Gyed-en. Januárban még a dec. havi 2013 maximumát kaptam 101.530Ft, februárban már az új emelt 105.155Ft-ot.
Most is emelték a minimál bért és így emelkedett a maximum gyed.
Én úgy tudtam minden évben újra számolják. Megpróbálok valami bérpapír beszerezni.
Emelni kellett volna. 2013-ban szültem, kaptam levelet, hogy átszámolják, és emeltek is rajta idén.
Munkahely elrontotta.
Nem szakítottam meg semmit. Folyamatosan Gyeden voltam. Először az első picive. 2014. június vége óta a második babával pluszban tgyáson. Kb. 2014. december 9. (a napban nem vagyok biztos) már a második babával is Gyeden vagyok. Január közepe óta pedig az elsővel már Gyes-t kapok a MÁK-tól és a második babámmal Gyeden vagyok. Ezt utalja a munkáltató.
Szóval már 2 éve itthon vagyok és nem mentem vissza egy napra se. Nem vettem ki szabadságot. A br. bérem 250.000Ft
Írtam nekik, de nem válaszoltak még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!