Vajon jár nekem a Csed így is?
7 hónapja van munkaviszonyom. Előtte terhes voltam, majd 2 évig otthon maradtam, ebből egy év alatt nem volt tb jogviszonyom, magam után fizettem, férjem igényelte a Gyedet.
Szóval az elmúlt 2 évben nincs meg az egy évnyi munkaviszonyom, de ha a következő 5 hónapon belül szeretnénk még egy gyermeket, a táppénz bele fog számítani, és mondjuk az eddigi 7 hónap, majd 2 hónap próbálkozás/ha elsőre nem sikerülne a korunk miatt, akkor már 9 hónapnál vagyunk nagyjából, mire itthon maradnék 9 koddal. (veszélyes vegyszerekkel dolgozok, nincs olyan munkakör amit tudnának biztosítani)
Szia! Igen, a táppénz is beleszámít a 365 napba. Táppénzen ugye csak annyit lehetsz, amennyit előtte dolgoztál, de ez a te esetedben meglesz. Csak azért írtam le, mert valaki úgyis ideírja majd :D
Egyébként ha a munkáltató nem tud biztonságos munkakört biztosítani, akkor nem kell táppénzre menni, hanem elvileg otthon maradhatsz úgy, hogy kapod a fizetésed. Bevallom őszintén, tudom , hogy jogilag így van, de ilyen esetről még nem hallottam (legfeljebb csak itt gyakorin), szóval nem tudom, hogy működik a gyakorlatban.
(veszélyes vegyszerekkel dolgozok, nincs olyan munkakör amit tudnának biztosítani)
Ez nem tp, hanem felemntés és alapbér.
A fontos, hogy a 365 napod legyen meg a 2 év alatt, illetve amikor elmész szülni, akkor legyen munkád. Ha nincs meg egyik vagy a másik akkor nem fog járni tudtommal.
A táppénz a biztosítási jogviszonyba beleszámít, de a csed/gyed alap összegébe nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!