Terhesség utolsó két hetében is elmehetek táppénzre? (lent)
Figyelt kérdés
Jönn a kistesó,be adtam a kérvényem a céghez fizunélküli szabi megszüntetésére(extra gyed miatt) ekkor mondták,hogy 80 nap szabim van bent(3.baba) és ez nálunk a cégnél kötelező mind kivenni,nem mehetek el 2nap után táppénzre,a szabim ahogy számoltam kb. július 24.ig fog tartani és augusztus elején fogok szűlni..akár az utolsó honapban is elmehetek táppénzre?2015. márc. 2. 17:36
1/4 A kérdező kommentje:
elfelejtettem oda irni,hogy gyeden vagyok november 28.ig)
2015. márc. 2. 17:38
2/4 anonim válasza:
Persze elmehetsz táppénzre szülés előtt 2 héttel is, de akkor már a csedet is igényelheted.
3/4 anonim válasza:
Olyan nincs hogy kötelező kivenni, ha elkezded a szabit bármikor eljöhetsz tp-re ez nem a munkáltató döntése (de gondolom azért szeretné, hogy kivedd mert akkor ha már tényleg vissza fogsz menni akkor majdnem fél évig nem dolgozol csak szabin leszel :)
De a lényeg igen bármikor eljöhetsz tp-re, bár mivel csak 2 hétről van szó érdemesebb lenne csedre jönni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de ha nem vagyok tp-n automatikusan fog járni a csed,gyed...igaz???
2015. márc. 2. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!