Letezik ilyen tamogatas? Hol lehet utanajarni?
Adott egy csalad: 4 kicsi gyermek, anyuka, apuka agyverzes utan. Melyszegenysegbe kerultek, mert apuka nem tud dolgozni.
A ket nagyobb gyermek: szeptemberben megy elsobe es harmadikba.
Letezik valami tamogatas, osztondij, ami abban segit nekik, hogy a jovo tanevre megvegyek a szukseges iskolai szereket, ruhakat.
Ha van ilyen, hol tudunk utanajarni? Koszi, ha segitetek.
( Bocsanat, nincs ekezetem. )
Anyuka se tud dolgozni?
Hát, családsegítőben lehet érdeklődni, különböző segélyszervezeteknél v. RTL Klub.
Gondolom a GYET-et igénybe veszik és a 4 gyerekre járó családi pótlékot is. Nem hiszem, hogy nem vennék igénybe.
Tényleg, mutassák meg magukat a tévében, mostanában sokan csinálják és jól járnak, mert a végén több mindenük lesz, mint a dolgozó családoknak.
Vannak ilyen ingyen adok oldalak is, ha jól tudom, Facebook csoportok. Csak be kell írni a keresőbe. Google, Bing és társai..
Igen, tényleg van ilyen adok-kapok oldal, ez pl.:
Ha már születik egy tartós beteg gyerekem, nem vállalok be mellé több gyereket, max. egyet, de ha ő is tartós beteg lenne, akkor ott húznám meg a határt.
Apát gondolom leszázalékolják v. még táppénzt is kap nem?
Gyerekek oviba, suliba, beteg gyerekek speciális oviba és suliba és lehet dolgozni anyukának, akár napi 4 óra munka is segíthet a jövedelmetekben, ha nem sokat.
Van olyan ismerősöm, aki súlyos autista gyerekét minden nap autóval hordta suliba, majd részmunkaidőben ment dolgozni.
Annak, aki lepontozta a válaszomat:
gyermekvédelmi kedvezmény:
gyermeknevelési támogatás, azaz "főállású anyasági támogatás" igénybevétele:
Akkor mi a nem hasznos válasz ezen? Teljesen más a kettő. Én legalább utánanéztem és beírtam, mint még egy lehetőség, hátha segíthetnék vele a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!